Manyas Sol Sahil Sulama Projesi

Manyas Sol Sahil Sulama Projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur:- "Proje ile milli ekonomiye 61 milyon 840 bin liralık katkı sağlanmış olacak. Ekilen ürünün çeşitliliği artacak"

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Manyas Sol Sahil Sulama Projesi'nin milli ekonomiye 61 milyon 840 bin liralık katkı sağlayacağını söyledi.

Manyas'a giden ve çalışmaları yerinde inceleyen Uğur, projeyle 105 bin 711 dekar tarım alanının suyla buluşacağını belirterek, Manyas, Gönen ve Bandırma'da tarımsal üretimin artacağını bildirdi.

Uğur, bölge çiftçisinin kaderini değiştirecek projenin hızla sürdüğünü ifade ederek, "Sağ ve Sol Sahil Projeleri ile 300 bin dönüme yakın arazi suya kavuşacak. Proje ile milli ekonomiye 61 milyon 840 bin liralık katkı sağlanmış olacak. Ekilen ürünün çeşitliliği artacak. Yani burasını çok geliştirecek." diye konuştu.

Yüklenici firma yöneticilerinden Mehmet Çarkıt ise Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması'nın kuzeyinde Manyas Gölü, Ergili, doğusunda Ilıcaboğazı, güneyinde Çamlıköy, Haydarköy, Darıcaköy, Işıklar, Değirmenboğazı, batısında Asmalıdere ve Küçüksoğuklar mahallelerinin yer aldığını söyledi.

Projenin bitim tarihinin 9 Kasım 2019 olarak belirlendiğini dile getiren Çarkıt, 6 aşamalı projenin ilk bölümünün 18 Mayıs 2018'de tamamlanacağını bildirdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :