Manisa'ya Yapılacak Teleferik

Manisa'ya Yapılacak Teleferik

Spil Dağı Milli Parkı'na yapılacak teleferik projesi için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'na yapılacak olan 5,5 kilometre uzunluğundaki teleferik hattı ve diğer tesisler için yüklenici firmaya törenle yer teslimi yapıldı.

Spil Dağı Milli Parkı Atalanı mevkisinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Araştırma Merkezinde düzenlenen törende konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Spil Dağı'ndaki yatırımların devam edeceğini belirtti.

Vali Erdoğan Bektaş ise Manisa’nın turizm konusunda da tarım ve sanayide olduğu gibi iddialı olduğunu ifade ederek, özel teşebbüsün buraya yatırım yapmaya geleceğini vurguladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun deksek ve katkılarıyla son dönemde Spil Dağı'na çok büyük yatırımların yapıldığını, proje için daha önce ihaleye çıkıldığını ancak altyapı bulunmadığı için katılımın olmadığını, bunun üzerine 25 milyon lira değerinde yatırım yapıldığını anlatarak, şunları söyledi:

"Şu anda kulemizde seyir tepesinde her yerde su, elektrik, internet hatları mevcuttur. Konaklama ihtiyacını karşılamak için mevcut 25’e yakın eski evi kaldırarak, 25’i 1+1, 17 tanesi 2+1 olmak üzere 42 ev yaptık ve günübirlik alanın giriş kapısının işletmesini Şehzadeler Belediyesine devrini yaptık. Bu projede 26 bin 100 metrekarelik alanda biri 246 yatak kapasiteli spor, diğeri bin 132 yatak kapasiteli sağlık otelinin yanı sıra basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları ve spor salonları kompleksi yapılacak. Manisa’nın 40 yıllık teleferik hayali de gerçekleşmiş olacak."

Törene, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve yüklenici firma T.J. Tekinalp Şirketler Grubu yetkilileri katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı