Manisa'daki "ByLock" operasyonu

Manisa'daki "ByLock" operasyonu

FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programını kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 250 şüpheliden 33'ü daha gözaltına alındı- Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 61 zanlıdan 36'sı tutuklandı

Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan 250 şüpheliden 33'ü daha gözaltına alındı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında yakalama kararı çıkarılan zanlılara yönelik çalışma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında 33 şüphelinin daha gözaltına alındığı, böylelikle yakalanan şüphelilerin sayısının 128'e çıktığı belirtildi.

- Adli süreç

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 61 zanlıdan 36'sı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 25'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 67 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan 250 şüpheliden 82'si, 15 Temmuz'da gözaltına alınmış, bu zanlıların arasında örgütün esnaf yapılanması ile kamu görevinden ihraç edilenlerin de bulunduğu öğrenilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :