Manisa'da uyuşturucu operasyonu

Manisa'da uyuşturucu operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturcu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda 53 kişinin gözaltına alındığı bildirildi

MANİSA (AA) - İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, yaklaşık 600 polis ile 61 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 53 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 30'unun tutuklandığını açıkladı.

Ceren, makamında düzenlediği basın toplantısında madde bağımlılarına uyuşturucu sağlayan "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına karşı yürütülen planlı çalışmalar neticesinde, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığın koordinesinde il merkezinde 600 polisin katılımıyla operasyon yapıldığını kaydetti. 

Aralarında 9 çocuğun da bulunduğu toplam 53 şüphelinin gözaltına alındığını belirten Ceren, ''Şüphelilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde kullanılmaya hazır çok sayıda bonzai, esrar ve sentetik haplar ile 2 adet tabanca ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili soruşturma yapan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla şahıslar adliyeye sevk edilmişlerdir'' dedi.

Adliyeye sevk edilen 53 şüpheliden 30'unun tutuklandığını, 5'inin denetimli serbest bırakıldığını diğerlerinin ise tutuksuz yargılanmalarına devam edildiğini ifade eden Ceren şunları söyledi:

''Her şey Manisa halkının huzuru ve güvenliği içindir. Bonzai diğer uyuşturucu maddelerden 7 kat daha tehlikeli ve öldürücüdür. Gençlerimizin zehirlenmesini, ölmesini istemiyoruz. Uyuşturucu tacirlerine Manisa'yı dar edeceğiz. Manisa'daki toplum destekli polis sayısını arttıracağız.''

Kaynak:Haber Kaynağı