Manisa'da Şehit Ömer Halisdemir Parkı açıldı

Manisa'da Şehit Ömer Halisdemir Parkı açıldı

MANİSA (AA) - Manisa'da bir parka, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer...

MANİSA (AA) - Manisa'da bir parka, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı verildi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler ilçesi Kuşlubahçe Mahallesi'ndeki parkın açılışında, darbe girişiminde başta silahlı kuvvetler olmak üzere tüm milletle hainlere "dur" dediklerini söyledi.

Darbe girişimi gecesinde çok sayıda vatandaşın şehit olduğunu anımsatan Baybatur, "Keşke nasip olsaydı da biz de şehit olsaydık. Bu ülkeyi içeriden ya da dışarıdan parçalamak isteyen, vatanımızın birliğini parçalamak isteyen, devletimizi yok etmek isteyen, bayrağımızı indirmek isteyen, ezanımızı susturmak isteyenlere buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bizde Ömer Halisdemirler bitmez, ona göre ayağınızı denk alın." diye konuştu.

Şehit Ömer Halisdemir'in Niğde Endüstri Meslek Lisesinde edebiyat öğretmenliğini yapan ve halen Manisa Gediz Anadolu Öğretmen Lisesinde görevini sürdüren Ruhsar Sözen İkiz de törende duygularını dile getirdi.

Halisdemir'i beyefendi, duygusal ve dürüst özellikleriyle hatırladığını anlatan İkiz, "Bu özellikleri aklımdan hiç çıkmamıştı. Bir gün Manisa'da böyle bir parkta onunla ilgili anılarımı paylaşacağımı hiç düşünmemiştim. Bu benim için çok büyük bir şeref. Türk tarihi içerisinde kahramanlar çok fazla. Bu kahramanların içinde Ömer Halisdemir'i de görmek beni bugün çok duygulandırdı." dedi.

Vali Hakan Güvençer ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in konuşmalarının ardından Şehzadeler Mehter Takımı konser verdi.

Açılışın ardından protokol üyeleri parkı gezerek incelemelerde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.


Manisa'da Şehit Ömer Halisdemir Parkı açıldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :