Manisa'da Hıdırellez

Manisa'da Hıdırellez

Manisalılar, "Hıdırellez Kültür-Bahar Bayramı" etkinlikleri kapsamında Spil Dağı eteklerinde dilekte bulundu, dua etti

MANİSA (AA) - Spil Dağı eteklerinde bulunan Manisa Kalesi yıkıntıları, her yıl olduğu gibi bu sene de Hıdırellez kutlamalarında dileklerinin kabul olmasını isteyen ziyaretçilerini ağırladı. 

Saruhan Bey zamanında yaşamış bir evliya olduğuna inanılan Hacet Dede Türbesinin ziyaretçileri öğle saatlerinden itibaren Spil Dağı eteklerine akın etti.

Geçmiş yıllarda Hacet Dede' Türbesinde yaptıkları dualarının kabul olduğuna inananlar, kale yıkıntıları çevresinde lokum, şeker, bisküvi dağıtarak hayır duası aldılar. 

Ziyarete gelenler arasında Spil Dağı eteklerinde yetişen papatya ve sarmaşıkları "şifa niyetine" kollarına ve başlarının üstüne koyanlar da vardı.  

Bu yıl evlenme dileğindeki genç kızlar kağıttan yüzükleri, kızlarını evlendirmek isteyen anneler gelin ve damat resimlerini, ev, otomobil almak isteyenler de dileklerinin yer aldığı çizimlerin bulunduğu kağıtları ağaç dallarına dua okuyarak astılar. Çocuğu olmayan bazı vatandaşların da bezden beşik yaparak iplikle ağaca tutturdukları gözlendi.

- "Hıdırellez Kültür-Bahar Bayramı"

Öte yandan Hacet Dede mevkinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce organize edilen "Hıdırellez Kültür-Bahar Bayramı" etkinlikleri kapsamında vatandaşlara lokma, pilav, ve dolma dağıtımı yapıldı. Çocukları için 750 top dağıtımının ardından protokol üyeleri tarafından vatandaşlara mesir macunu dağıtıldı. Dağıtım sırasında kısa süreli izdiham yaşandı.  

Etkinliğe Vali Yardımcısı Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Şehzadeler Belediyesi başkan vekili İsmail Önal ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı