Manisa'da deri işletmeleri tek noktada toplanacak

Manisa'da deri işletmeleri tek noktada toplanacak

MANİSA (AA) - Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, ham deri işletmelerinin tek noktada toplanması ve tek arıtma tesisini kullanmaları için çalışma yapıldığını...

MANİSA (AA) - Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, ham deri işletmelerinin tek noktada toplanması ve tek arıtma tesisini kullanmaları için çalışma yapıldığını söyledi.

Bektaş, "Gediz Havzası Yer altı Su Kaynaklarının Yönetilmesi Toplantısında", atık su konusunda önemli yere sahip ham deri işleyen işletmelerin tek noktada toplanarak aynı arıtma sistemine dahil olmaları için çalışmanın başlatıldığını ve işletmelere konunun tebliğ edildiğini belirtti.

Kentteki ham deri işleme işinin ancak merkezdeki dericilik kooperatifinde yapılabileceğini anlatan Vali Bektaş, mevcut arıtma tesisinin MASKİ tarafından işletilmesi şartıyla rehabilite edilmesi işini Büyükşehir Belediyesi'nin kabul ettiğini bildirdi.

Kula ve Salihli’deki deri işletmecilerine değinen Vali Bektaş, şöyle konuştu:

"Ham deri işlemeyi orada yapamazlar. Ya bırakacaklar ya da şartlara uyacaklar. Ekonomik mantığı yok. Kendileri ile günlerce oturduk, konuştuk. Herkes biliyor ki 20 derici ile Kula’da dericilik yapamazsınız. Bu atık suyu yönetecek ekonomik potansiyel oluşturma şansınız yok. Yüzde 1 bile değil. Salihli’de de bu işi yapamazsınız. Ham deri işleyecek olanlar ya merkezdeki kooperatife gelecekler ya da Uşak’taki deri OSB veya Menemen’deki deri OSB’ye gidecekler. Bizim tercihimiz merkezdeki kooperatife gelmeleri. "

AA

Kaynak:Haber Kaynağı