"Manisa Teknokent" faaliyete geçiyor

"Manisa Teknokent" faaliyete geçiyor

Genel Müdür Prof. Dr. Aktaş: - "Manisa Teknokent AR-GE, inovasyon ve akıllı üretim konusunda KOBİ’lerin önemli bir açığını kapatacak"

MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi "Manisa Teknokent"in, gelecek yılın ocak ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanayide bilgi temelli, dijital-akıllı üretimi esas alan ve 'Endüstri 4.0' olarak ifade edilen 4. devrimin yaşandığını vurgulayarak, Manisa Teknokent’in AR-GE, inovasyon ve akıllı üretim konusunda KOBİ’lerin önemli bir açığını kapatacağını belirtti.

"Üründe ve üretimde dijitalleşme" sloganıyla firmaların hizmet ortağı olmayı hedefleyen Manisa Teknokent'in, 2017 yılının ocak ayında faaliyete geçeceğini kaydeden Prof. Dr. Aktaş, özellikle, KOBİ'lerin AR-GE potansiyellerinin desteklenmesinin, ülke kalkınmasına katkı sağlayacağını, ayrıca dolaylı olarak büyük firmaların AR-GE potansiyellerini destekleyeceğini ifade etti.

Aktaş, şu bilgileri aktardı:

"Teknokent olarak, bu konuda büyük bir özveri ile çalıştık ve KOBİ’leri önemli avantajlarla birlikte çalışmaya bekliyoruz. Öğretim üyeleri, öğrenciler ve KOBİ’lerin bir arada çalışmasını sağlayacak bir ara yüz niteliği taşıyacak olan Manisa Teknokent, bu konuda kiralama ve diğer avantajlarıyla firmalara önemli hizmetler sunacak. 5 bin 500 metrekarelik ofis alanı ile toplam beş bloktan oluşan Manisa Teknopark, AR-GE firmalarına ilk defa 'proje yazımı desteği' verecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :