Manchester'daki terör saldırısı

Manchester'daki terör saldırısı

Manchester İslam Merkezi Mütevelli Heyeti Üyesi Haffar:- "Pazartesi gecesi Manchester'da medyana gelen korkunç katliam hepimizi sarstı. Bu korkakça eylemin dinimizde yeri yok"-"Bazı haberlerde saldırganın geçmişte camimizde çalıştığı iddia edildi. Bu doğr

LONDRA (AA) - İngiltere'de Manchester İslam Merkezi ve Didsbury Camisi Mütevelli heyeti üyesi Fawzi Haffar, kentte önceki gece meydana gelen terör saldırısını kendilerini sarstığını belirterek, "Bu korkakça eylemin dinimizde yeri yok." dedi.

Manchester'da önceki gün meydana gelen bombalı saldırının faili Salman Abedi'nin gittiği öne sürülen Didsbury Camisi önünde basına açıklamada bulunan Haffar, "Pazartesi gecesi Manchester'da medyana gelen korkunç katliam hepimizi sarstı. Bu korkakça eylemin dinimizde yeri yok." ifadesini kullandı.

Saldırganla ilgili bilgi sahibi herkesin polisle temas kurarak soruşturmaya yardımcı olması yönünde çağrıda bulunan Haffar, "Manchester İslam Merkezi kamuya açık bir mekan ve her hafta gerek Müslüman, gerekse gayri Müslim binlerce kişiyi ağırlıyor. Bazı haberlerde saldırganın geçmişte camimizde çalıştığı iddia edildi. Bu doğru değil." diye konuştu.

Bazı medya organlarının herhangi bir doğrulama yoluna gitmeden haberler uydurduğunu ifade eden Haffar, "Müslümanlara yönelik eylemlerden kaygılıyız. Sözlü saldırıdan, bazı camilere fiziki saldırılara kadar bir dizi eylemden haberdarız. Bu tür olayların nefret suçu olarak ihbar edilmesini istiyoruz." ifadesine yer verdi.

Manchester'daki bombalı saldırıdan birkaç saat sonra kentin Oldham bölgesindeki Jamia Qasmia Zahidia İslam Merkezi'ne molotoflu saldırı düzenlenmiş, caminin kapısında maddi hasar medyana gelmişti.

İngiliz basınında çıkan bazı haberlerde Salman Abedi'nin Didsbury Camisi'ne gittiği ve bir süre burada çalıştığı, babasının da camide müezzinlik yaptığı öne sürülmüştü.

Libya'dan İngiltere'ye iltica eden ailenin 4 çocuğundan biri olan Abedi, ev yapımı parça tesirli bir bombayı önceki gece Manchester Arena konser salonu girişinde patlatarak 22 kişinin hayatını kaybetmesine, 59 kişinin yaralanmasına yol açmıştı. Abedi’nin de patlamada öldüğü açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :