Manchester United'ın zirve keyfi kısa sürdü

Manchester United'ın zirve keyfi kısa sürdü

110 hafta aradan sonra liderlik koltuğuna oturan Manchester United, deplasmanda Arsenal'a yenilerek zirvedeki yerini kaybetti

İngiltere Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Arsenal, sahasında lider Manchester United'ı 3-0 mağlup etti.

Geçen hafta deplasmanda Şilili yıldızı Alexis Sanchez'in "hat-trick" yaptığı maçta Leicester City'i 5-2 yenen Arsenal, sahasında Sunderland'i 3-0 mağlup ederek 110 hafta sonra liderlik koltuğuna oturan Manchester United'ı Emirates Stadı'nda ağırladı.

Maça hızlı başlayan Londra ekibinde Sanchez-Mesut Özil işbirliği peş peşe iki gol getirdi. 6. dakikada Mesut Özil'in asistiyle topla buluşan Şilili futbolcu takımını 1-0 öne geçirirken, Türk asıllı Alman futbolcu bu golden bir dakika sonra skoru 2-0'a çıkardı. 19. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Sanchez kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarken, Arsene Wenger'in öğrencileri güçlü rakibi karşısında sahadan 3-0 galip ayrıldı.

"Kırmızı Şeytanlar" Premier Lig tarihinde ilk kez bir maçın ilk 20 dakikasında kalesinde üç gol birden gördü. Emirates Stadı'nda son 4 maçtan iki galibiyet, iki beraberlikle ayrılan Manchester ekibi bu kez başkentten puansız ayrıldı.

Mesut Özil, Arsenal formasıyla dördüncü kez bir lig maçında hem gol atıp hem asist yaptı. Rakibiyle oynadığı son 8 lig maçında 3 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşayan "Topçular", seriyi bozarak üç puanın sahibi oldu.

Bu yenilginin ardından Louis van Gaal yönetimindeki Manchester United puan cetvelinde üçüncü sıraya gerilerken, 16 puana yükselen Arsenal ise averajla ikinci oldu. Sergio Agüero'nun 5 gol attığı mücadelede dün Newcastle United'ı 6-1 yenen Manchester City ise 18 puanla yeniden liderliğe yükseldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı