Manavgat’ta "Dünya Dilleri Kütüphanesi" açıldı

Manavgat’ta "Dünya Dilleri Kütüphanesi" açıldı

Kütüphanede 12 dilde 2 bin 200 kitap bulunuyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Manavgat ilçesinde "Dünya Dilleri Kütüphanesi" açıldı.

Manavgat'ta Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi ve Göç İdaresi Manavgat Grup Başkanlığınca yerleşik yabancıların kitap okuma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan proje kapsamında çeşitli kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları ve otellerden toplanan kitaplardan Dünya Dilleri Kütüphanesi oluşturuldu. Halk kütüphanesinin zemin katında 60 metrekarelik alanda oluşturulan kütüphanede 12 dilden 2 bin 200 kitap yer alıyor.

Kütüphanenin açılışında konuşan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat'ın turistlerin sık ziyaret ettiği bir ilçe olduğunu ifade ederek ilçeye gelen turistler ve yerleşik yabancıların büyük bir eksikliklerinin bu kütüphaneyle giderildiğini belirtti. Günlü, kütüphanedeki kitap sayısının gelecek dönemde artacağına inandığını kaydetti.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay da yerleşik yabancılarla iletişim kurarak kütüphanenin tanıtımını yaptıklarını ifade etti.

Açılışa Günlü ve Oktay'ın yanı sıra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Göç İdaresi Manavgat Grup Başkanı Hasan Kahraman, Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş da katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :