Manas Üniversitesinin giriş sınavına yoğun ilgi

Manas Üniversitesinin giriş sınavına yoğun ilgi

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin giriş sınavına öğrenci adayları yoğun ilgi gösterdi.Bişkek...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin giriş sınavına öğrenci adayları yoğun ilgi gösterdi.

Bişkek ve Oş kent merkezlerindeki çeşitli eğitim kurumlarında düzenlenen giriş sınavına 8 bin 493 öğrenci adayı katıldı. Kırgızca ve Rusça hazırlanan soru kitapçıklarda sayısal ve sözel olmak üzere toplam 120 soru soruldu. Sınav sonuçları, 11 Temmuz'da açıklanacak.

Rektör Prof. Dr. Sebahattin Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenci adaylarının Manas Üniversitesini, adaletli bir sınav sistemini uygulaması, eğitim ve öğretimdeki kalitesi, güçlü eğitim kadrosu, mezunların iş bulabilme imkanı, teknolojik ve fiziksel imkanların kullanıma açık olması ve gelişmiş kampüs üniversitesi olması nedeniyle tercih ettiğini söyledi.

Manas Üniversitesi, kendisine güvenlerin üniversitesi olduğunu belirten Balcı, “Manas Üniversitesi dünyanın 16 ülkesinden öğrenci kabul ediyor. Üniversitede dünyanın 7 ülkesinden öğretim kadrosu ile Türkiye’nin 26 üniversitesinden eğitimciler ders veriyor. Eğitim programlarımız çağdaş ve moderndir” dedi.

Balcı, üniversitenin giriş sınavına yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını bildirdi.

Balcı, “Manas Üniversitesi her yıl, Kırgızistan genelinde öğrenci almak için sınav yapıyor. Bu sınavda en başarılı öğrencileri sıkı bir yarıştan sonra üniversİteye kabul ediyor. Bu yıl 8 bin 493 öğrenci adayı sınava alındı. Bu da geçen yıla oranla binden fazla. Üniversitenin kontenjanı gereği, sekiz öğrenci adayından sadece bir öğrenciyi almak zorundayız. Yani, 8 bin 493 öğrenciden bin öğrenci alacağız” diye konuştu.

Üniversiteye, Kırgızistan uyruklu öğrenci adayları için Manas Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ve Türk öğrencileri için de Türkiye Cumhuriyeti Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınavla alınıyor. Ayrıca, iki ülke arasındaki eğitim işbirliği anlaşması gereği, Kırgızistan Bilim ve Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Ölçme ve Seçme Sınavı'nda başarılı olan 100 öğrenci doğrudan Manas Üniversitesine alınacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı