Mamaklılar Konya'nın tarihine dokundu

Mamaklılar Konya'nın tarihine dokundu

Mamak Belediyesi, kadınların hayatlarına dokunan kültürel projelerine bir yenisini ekleyerek, Konya gezisi düzenledi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, hanımları yolcu etti ve gezinin önemini vurguladı.

Ankara'nın Mamak ilçesi, sosyal ve kültürel projeleriyle vatandaşların yaşamlarını zenginleştirmeye devam ediyor. Mamak Belediyesi, özellikle kadınların katılımını teşvik etmek ve kültürel deneyimler sunmak amacıyla Konya gezisi düzenledi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, geziye katılan hanımları Belediye binası önünde uğurlayarak, onlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Başkan Köse, düzenlenen kültür gezileri ile ilgili bilgi vererek, Mamak Belediyesi'nin yolları sadece asfaltla döşemekle kalmadığını, aynı zamanda kültür sanat etkinlikleri ve kültürel gezilerle vatandaşların farklı şehirleri, tarihi ve kültürel mirasları yerinde görmelerini hedeflediklerini belirtti. Başkan Köse, "Çanakkale ve İstanbul gezilerimizin ardından şimdi de Konya gezisi düzenliyoruz. Kültür gezilerimiz devam edecek inşallah" dedi.

Konya gezisi sırasında hanımlar, tarih ve kültürle buluşmanın keyfini çıkardı. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Türbesi ve Şems-i Tebrizi Makamı gibi önemli dini ve kültürel mekanları ziyaret eden grup, aynı zamanda Alaaddin Tepesi, Alaaddin Camii, Kılıçarslan Köşkü, Üçler Mezarlığı, Meram Bağları, Tavus Baba Türbesi ve Ateşbaz Veli Türbesi gibi tarihi ve turistik noktaları da keşfetti.

Mamak Belediyesi'nin düzenlediği Konya gezisinden oldukça memnun kalan hanımlar, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'ye hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.