Mamaklı kadınlar için istihdama destek projesi

Mamaklı kadınlar için istihdama destek projesi

Mamak Belediyesince yürütülecek projeyle kadınlar, evde çocuk bakımı eğitimi alarak meslek sahibi olacak

ANKARA (AA) - Mamak Belediyesince yürütülecek projeyle kadınlar, evde çocuk bakımı eğitimi alarak meslek sahibi olacak.

Mamak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Dezavantajlı Kadınların Mesleki Gelişimlerinin Sağlanması ve Hayat Boyu Öğrenme Konusunda Farkındalığın Artırılması", "İşsiz Kadınların Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması" ile "İstihdam ve Girişimcilik Ofisi" projelerinin tanıtımı yapıldı.

Buna göre, "Dezavantajlı Kadınların Mesleki Gelişimlerinin Sağlanması ve Hayat Boyu Öğrenme Konusunda Farkındalığın Artırılması" projesi kapsamında 120 kadın eğitime tabi tutulacak. 12 ay sürecek proje kapsamında kadınlar 6 aylık eğitim sürecinden geçecek. Evde çocuk bakımı eğitimi alacak kadınlardan devam zorunluluğunu yerine getirenlere aylık 250 lira harcırah ödenecek.

Projenin son etabında ise evde çocuk bakımıyla ilgili portal oluşturularak, Ankara genelinde eğitim alan kadınların bilgilerine yer verilecek.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, projelerin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "AB projesinin ikisinin odak noktasında kadınlar bulunuyor. Bölgemizde dezavantajlı olan kadınlarımızın kendilerini geliştirmesi, sosyal hayatın ve çalışma hayatının içinde yer alması için bu AB projelerinin startını veriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

AB tarafından onaylanan üç projenin maliyetinin 2,3 milyon lira olduğuna vurgu yapan Akgül, "AB'ye verdiğimiz ödenekler yine bu projelerle yatırılan paraların Türkiye'ye dönmesini sağlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :