Mamak Belediyesi 60 bin kişiyi sofrasında ağırlayacak

Mamak Belediyesi 60 bin kişiyi sofrasında ağırlayacak

Mamak'ta ramazan ayında 27 mahallede toplam 60 bin kişiye iftar verilecek- Mamak Belediye Başkanı Akgül:- "Bu yıl da ramazan ayının ruhuna uygun bir iftar vakti ve sonrası etkinlikler düzenleyeceğiz"

ANKARA (AA) - MUHAMMED TORUNTAY - Mamak Belediyesi, ramazan ayında 27 mahallede toplam 60 bin kişiye iftar verecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mamak Belediyesi ramazan ayında vereceği mahalle iftarları için hazırlık çalışmalarını tamamladı.

Belediye, bu yıl 44 mahalleyi kapsayan 27 mahalle iftarı ile ilçe sakinlerini bir araya getirecek.

Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları ile aynı mahallede oturup birbirini tanımayan vatandaşları aynı sofrada buluşturmayı amaçlayan Mamak Belediyesi, bu yıl 60 bin kişiyi iftar sofrasında ağırlamayı planlıyor.

Binlerce vatandaşın bir araya geleceği iftar alanlarında çocuklar için de şişme oyun parkları kurulacak. İftar programı sonrasında çocuklar ve vatandaşlar için Hacivat-Karagöz ile orta oyunu sahnelenecek.

- İbadethaneler de hazırlanıyor

Belediye, ramazan öncesi ibadethanelerdeki hazırlıklarına da hız vererek, Mamak genelindeki camiler ve mescitlerin genel temizliğinin yanı sıra cami halılarını da temizleyerek ramazana hazır hale getirecek. Camilerde halı temizliğinin yanı sıra kapı, duvar ve tüm mekanlar elden geçirilecek.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ramazan ayının ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu söyledi.

Bir ramazan ayına daha erişmenin sevincini yaşadıklarını belirten Akgül, "Ramazan ayı manevi iklimden herkesin faydalanmaya çalıştığı bir ay. Mamak Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayının ruhuna uygun bir iftar vakti ve sonrası etkinlikler düzenleyeceğiz. Mütevazı sofralarda oturarak, zengin ve fakir gözetmeksizin iftar yapmanın mutluluğunu yaşayacağız." değerlendirmesinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :