Maltepe Galatasaraylılar Derneği'nden fair play çağrısı

Maltepe Galatasaraylılar Derneği'nden fair play çağrısı

Dernek, düzenlediği kahvaltıda ilçedeki taraftar derneklerinin başkanlarını ve taraftar temsilcilerini bir araya getirdi

İSTANBUL (AA) - Maltepe Galatasaraylılar Derneği, ilçedeki diğer kulüplerin taraftar derneklerinin başkanları ve temsilcilerini bir araya getirerek, Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonu öncesi centilmenlik mesajı verdi. 

Dernek başkanı Azmi Oktay'ın Dream Hill Otel'de düzenlediği organizasyona, Maltepe Kaymakam'ı Mustafa Tapsız'ın yanı sıra derneği kurucu üyeleri, ilçedeki diğer taraftar derneklerinin başkanları, yöneticileri ve taraftarlar katıldı.  

Oktay organizasyonda yaptığı konuşmada, Süper Lig mücadelesi başlamadan önce Türkiye'ye örnek olmasını diledikleri bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz. Güzel oynadılar, hakettiler, kazandılar. Taraftarların yaptıkları davranışlar hiç hoş olmadı. Türk milletine, spor camiasına yakışmayan tavırlar istemiyoruz. Biz bir ilki başlatmak istedik. İnşallah karşılığını görür, diğer ilçelerde de aynı buluşmalar olur" şeklinde konuştu. 

Maltepe Kaymakam'ı Tapsız ise 'ezeli rekabet' kavramını, 'ezeli dostluk, ebedi kardeşlik' şeklinde değiştirmeyi teklif ederek, "Aramızda bir kavga var mı? Beraber kahvaltı yapıyoruz. Hepimiz arkadaşız, dostuz. Bu ortamı biz statlara neden taşıyamayalım, stat çevresine neden taşıyamayalım" dedi. 

Ankara'da spordan sorumlu vali yardımcılığı görevi yaptığı dönemde bir Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesinde, 20 bin kişilik 19 Mayıs Stadı için 10 bin polisin görevlendirildiğini anlatan Tapsız, "Taraftarlar gelecek kavga ederler diye yolları tutuyoruz. Olağanüstü hal ilan ediyoruz. Bu maç yapmak mı, bu şenlik mi, güzellik mi?" şeklinde ifadeler kullandı. 

Organizasyon, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı