Maltepe, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına hazır

Maltepe, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına hazır

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu:- "1 Mayıs'ın en coşkulu, kitlesel, kalabalık şekilde kutlanması için yaklaşık bir aydır çalışıyoruz"- "Etkinliğe aralarında sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin de olduğu 50'inin üzerinde katılımcı kuruluş katılac

İSTANBUL (AA) - DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği (TBB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nce (TMMOB) tertip edilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasının yapılacağı Maltepe Miting Alanı'ndaki hazırlıklarda sona gelindi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin kutlanacağı Maltepe Miting Alanı'nda incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Çerkezoğlu, bu yıl 1 Mayıs'ın kentte en coşkulu, kitlesel, kalabalık şekilde kutlanması için yaklaşık bir aydır çalıştıklarını belirtti.

Çerkezoğlu, "Bütün afişlerimizin temel sloganı 'Güzel Günler Göreceğiz.' Bu yıl geleceğe dair umutlarımızı ve ülkemize, emeğimize sahip çıkma noktasında yaşadığımız bütün sorunları kendi ellerimizle, gücümüzle çözeceğimize dair inancımızı ifade eden sloganlarla 1 Mayıs'a hazırlanıyoruz." dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi veren Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

"Yarın sabahtan itibaren buraya bütün arkadaşlarımızın gelebilmesi için hem karadan hem deniz yolundan çeşitli ulaşım olanaklarını da oluşturduk. Ayrıca deniz yoluyla da birçok yerden motorlar kalkacak ve Maltepe iskelesine arkadaşlarımızı taşıyacak. Gördüğünüz gibi sahne, alan düzenlenmesi, ses, görüntü ile ilgili bir çalışma sürdürülüyor. Yarın Erdal Erzincan, Erdal Güney, Rutkay Aziz, Gencay Kal şiirleriyle, şarkılarıyla daha şu an ismini hatırlayamadığım çok sayıda arkadaşımız olacak."

Yarınki etkinliğin tertip komitesini DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği (TBB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) oluşturduğunu belirten Çerkezoğlu, etkinliğe aralarında sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin de olduğu 50'inin üzerinde katılımcı kuruluşun katılacağını söyledi.

- Miting alanına 3 ayrı noktadan ulaşılacak

Arzu Çerkezoğlu, etkinlik alanına 3 ayrı noktadan saat 12.00 itibarıyla yürüyüşün başlayacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Bir kol Kartal-Cevizli tarafından yürüyüşe başlayacak. Diğer kol, İdealtepe-Bostancı tarafından, bir de E-5 hattından gelen arkadaşlarımız Feyzullah Caddesi yolu üzerinden sahil yoluna dikey olarak inecek. Bu arkadaşlarımız Kartal'dan gelen kol ile birleşip alana girecek. Yani 3 kol üzerinden saat 12.00'de yürüyüşler başlayacak. Saat 13.00-13.30 civarı bütün katılımcılar alana girdikten sonra mitingi başlatacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :