Maliye Bakanı Şimşek Osmaniye'de:

Maliye Bakanı Şimşek Osmaniye'de:

"Çözüm sürecinin hedefi, terörü bitirmektir. Terör için harcanan kaynakları kalkınmaya harcarsak önemli bir güç haline geleceğiz"

OSMANİYE (AA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm süreciyle terörün bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek, "Terör için harcanan kaynakları kalkınmaya harcarsak önemli bir güç haline geleceğiz" dedi.

Şimşek, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde partisinin 5. olağan kongresinde, Türkiye'nin son 12 yılda büyük değişim yaşadığını, bu süreçte başbakanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan yolculuğun devam etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin kritik coğrafyada bulunduğuna ve bölgede önemli gelişmelerin olduğuna işaret eden Şimşek, "Böyle bir ortamda siyasi istikrar hayati bir önem taşıyor. Dünyada, son 60 yılın en büyük ekonomik krizi yaşandı. En büyük ticari müttefikimiz olan Avrupa ülkeleri krizden hala çıkamadı. Ortadaoğu'daki çalkantılara rağmen Türkiye, son 12 yılda milli gelirini 230 milyar dolardan 821 milyar dolara yükseltti. Etrafımızdaki sorunların bize de sirayet etmemesi için çok çalışmamız lazım" diye konuştu.

Yaklaşan 2015 genel seçimlerinin Türkiye için önem taşıdığını belirten Şimşek, milletin teveccüh gösterdiği AK Parti'nin tekrar iktidara gelerek, siyasi istikrarı sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti  hükümetlerinin, milletten elde edilen geliri yine millete aktardığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"2002 yılında, devletin vatandaşından topladığı vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. 2014 yılında ise yüzde 14'ü faize gidiyor. AK Parti iktidarı döneminde borçlarımız milli gelirimize oranla azaldı. 2015 bütçesinde 87,5 milyar lirayı eğitime ayırdık, 2002 yılından önce bu rakam 11 milyar liraydı. Sağlık için harcanan parayı 81 milyar liraya çıkardık, 2002 yılından önce sağlık harcamalarına bütçeden 6 milyar lira ayrılıyordu. Bizden önceki 57 hükümet 6 bin 100 kilometre çok şeritli yol yapmışken biz 17 bin kilometre çok şeritli yol yaptık. Milletin kaynakları yine millete hizmete gitti. Milliyetçilik, Türkiye'yi büyütmektir. Slogan atmakla memleket büyümüyor."

- "Çözüm sürecinin hedefi, terörü bitirmek"

Türkiye'nin şimdiye kadar terörle mücadeleye 350 milyar dolar harcadığının altını çizen Şimşek, çözüm sürecinin başarıya ulaşması halinde bu kaynakların eğitime, sağlığa, kalkınmaya harcanacağını kaydetti.

Muhalefetin çözüm sürecini "terörle ittifak" gibi sunmaya çalıştığına değinen Şimşek, şunları söyledi:

"Çözüm sürecinin hedefi, terörü bitirmektir. Terör için harcanan kaynakları kalkınmaya harcarsak önemli bir güç haline geleceğiz. Biz, tek vatan içinde ülkemizi birlik ve beraberlikle geleceğe taşımak istiyoruz. Türkiye, sorunları çözmek zorundadır. Biz bu sorunları demokratik yollardan çözersek güçlenir ve dünyaya ilham kaynağı oluruz. Kaynaklarımızı büyümeye, kalkınmaya harcarız. Biz, Türkiye'yi bir bütün olarak kalkındırmaya devam edeceğiz. Çözüm süreci konusunda bize yöneltilen eleştiriler çoğu zaman düşmancadır. Bu eleştirileri yapanların Güneydoğuda HDP ile iş birliği yaptığını biliyoruz."

- "AR-GE'ye güçlü kaynak ayıracağız"

Bakan Şimşek, hükümetin, araştırma ve geliştirmeye önem verdiğini, bu alana güçlü kaynak ayıracaklarını da kaydetti.

Türkiye'nin en değerli sermayesinin yetişmiş insan olduğuna dikkati çeken Şimşek, AK Parti hükümetlerinin bütçelerinde beşeri sermayeyi ön plana koyduğunu ifade etti.

Şimşek, kongrenin tek adayı mevcut başkan Hüseyin Gökçeli'ye başarı dileyerek konuşmasını tamamladı.

Kongreye, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı