Maliye Bakanı Şimşek:

Maliye Bakanı Şimşek:

"Dünyanın hiçbir demokrasisi, hiçbir medeni ülkesi eli silahlı eşkıyaya tolerans göstermez"- "Türkiye, çözüm iradesini güçlü şekilde devam ettiriyor. Hiçbir şekilde konuların istismarına da izin vermeyeceğiz, o çerçevede de anladıkları dilden konuşuyoruz"

GAZİANTEP (AA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dünyanın hiçbir demokrasisi, hiçbir medeni ülkesi eli silahlı eşkıyaya tolerans göstermez" dedi.

Şimşek, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde, "reformcu ve bir halk hareketi" olan AK Parti'nin toplumun tüm kesimlerini içinde barındırdığını ve çok güçlü bir vizyonu olduğunu söyledi. 

Bugüne kadar söylediklerini hayata geçirdiklerini belirten Şimşek, "Biz hayal taciri değiliz. Vaatlerimiz çok somut, net, gerçekçi ve uygulanabilir. Ya tek başımıza iktidar olarak ya da en kötü senaryoda koalisyonun büyük ortağı olarak vaatlerimizi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Türkiye'yi dünya gelir sınıflandırmasında bir üst lige çıkardıkları, bu dönemde ise en ileri ülkeler seviyesini hedeflediklerini vurgulayan Şimşek, seçim kampanyasını da belirledikleri projeler çerçevesinde yürüteceklerini anlattı.

Şimşek, toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına eğilen bir program açıkladıklarını anımsattı.

 Daha çok üretim ve yatırımla adil paylaşımı sağlayacaklarını dile getiren Şimşek, "İşin özü bu. Onun için bir vizyon, uygulama programı, projeler ve vaatler var. İş sadece ekmek büyütme çabası değil. İş, aş önemlidir ama bir o kadar da özgürlük ve demokrasi standartlarının iyileştirilmesi önemlidir. Bu çerçevede Alevi kardeşlerimizin sorunlarından tutun, bütün kesimlerin sorunlarına eğilen, bu çerçevede çözüm geliştiren bir programımız var" şeklinde konuştu.

- "Eli silahlı eşkıyaya tolerans gösterilemez"

Çözüm Süreci'ne yönelik iradeyi en güçlü şekilde devam edeceklerini ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Bu coğrafyada karmaşık, etnik bir sorunu daha çok demokrasi, daha çok hak ve özgürlük ekseninde ilk defa çözme çabası Türkiye'de olmuştur. Çin dahil olmak üzere Balkanlar'a, Afrika'ya kadar, bu bölgelerde sorun çözme yöntemi; daha çok demokrasi, daha çok hak ve özgürlük ve daha çok toleranslı toplum yaratma çabası çok nadirdir, çok istisnaidir. Türkiye, kurucu genel başkanımız döneminde güçlü bir siyasi irade ortaya koyarak bu süreci başlattı. Bu sürecin toplum tarafından değil ama bölücü terör örgütü tarafından istismar edildiği açıktır. Bütün farklılıklarımızı, bir arada zenginlik olarak, yani milli birlik ve beraberlik içerisinde devam ettirecek, temel hak ve özgürlükler anlamında, demokrasi anlamında, reformlarımıza devam ettik. Dünyanın hiçbir demokrasisi, hiçbir medeni ülkesi eli silahlı eşkıyaya tolerans göstermez. Biz de göstermiyoruz. Şimdi onların anladığı dilden, en güçlü bir şekilde onlarla da mücadeleye devam ediyoruz, devam edeceğiz. İkisi farklı şeylerdir. Türkiye, çözüm iradesini güçlü şekilde devam ettiriyor. Hiçbir şekilde konuların istismarına da izin vermeyeceğiz, o çerçevede de anladıkları dilden konuşuyoruz."

Şimşek, Türkiye'nin sorunlarının AK Parti döneminde başlamamasına rağmen iktidarları döneminde gerek ekonomide gerekse demokrasi açığını gidermede "sesiz bir devrim" yaptıklarını kaydetti.

Rahmetli Turgut Özal döneminde de böyle bir devrim yaşandığına dikkati çeken Şimşek, "Şimdi biz bunu daha ileri seviyeye, ikinci nesil reformlarla Türkiye'yi daha ileri taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- "İstismar muhalefetin işi, biz çözüm üretiriz"

Türkiye'nin dış politikasının temelde hak, hakkaniyet ve insan onurundan yana olduğunu ifade eden Şimşek, tüm komşu ülkelerin istikrar ve refah içerisinde büyümesini istediklerini anlattı.

Muhalefetin, Suriyeliler konusunu istismar ettiğini savunan Şimşek, "Sorunun bu noktaya gelmesini engellemek için batı ve diğer ülkeler başka türlü yaklaşırken, bizim sorunun daha çok demokrasi, hak, özgürlük ve reformla, Esed'le çözme çabasına herkes şahit. Katliamlar başlayıncaya kadar, reform yaparak sorunun çözülmesi için çaba gösterdik. O çabalar unutuldu. Hiç taraf olmasanız bile komşunuzda yangın varsa hissediyorsunuz. Biz bu sorunları çözme çabası içerisindeyiz. İstismar muhalefetin işi, biz çözüm üretiriz" şeklinde konuştu.

Şimşek, bölgedeki istikrarsızlık ve kaos ortamından Türkiye'nin minimum şekilde etkilenmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

- "İstikrar ve güven önemli" 

AK Parti karşıtlığında bir araya gelen muhalefetin, sorunların çözümüne yönelik iradesi bulunmadığını dile getiren Şimşek, halkın son birkaç aylık deneyimi çok iyi okuduğunu kaydetti.

1 Kasım seçimlerinde de 7 Haziran sonrasında çıkan sonuçların oluşması halinde Türkiye'nin menfaatlerini parti menfaatlerinin üzerinde tutacaklarını ifade eden Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması, sıkıntılı dönemde kazanımlarını kaybetmemesi için, yine yapıcı, samimi şekilde, hiç kimseyi dışlamadan, demokrasiye inanmış bütün taraflarla samimi şekilde oturur memleket meselelerini müzakere ederiz. Bunu da yaptık. Milletimiz şahit. Seçim sonuçları çıkmadan çıktılar kırmızı çizgileri açıkladılar. Sonuç kesinleşmeden bloktan bahsedildi. Her gün barıştan bahseden, sırtını terör örgütüne dayayan bir partiden bahsediyoruz. Böyle bir muhalefetle bir hükümet kurulamadı. Gönül ister ki tek başımıza gelelim, bu reformları hayata geçirelim. Türkiye'yi daha ileriye taşıyalım. Türkiye'nin kazanımlarını tehlikeye atmayalım. O nedenle istikrar ve güven sihirli bir sözcüktür."

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de hem Türkiye genelinde hem de Gaziantep yerelinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "İnşallah milletimizi mahcup etmeyeceğiz" dedi.

Ziyarette, AK Parti milletvekili adaylarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı