Maliye Bakanı Şimşek:

Maliye Bakanı Şimşek:

"Kendi sorunlarımızı kavga etmeden çözersek bölge için ilham kaynağı olacağız"

BATMAN (AA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Etrafımızdaki olaylar bizi karamsarlığa kaptırmasın. Bölgenin bizden beklentileri var. Kendi sorunlarımızı kavga etmeden çözersek bölge için ilham kaynağı olacağız" dedi.

Batman'da temaslarını sürdüren Şimşek, Beşiri Kaymakamlığı tarafından Kıra Dağı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen sahur programına katıldı.

Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da ciddi sorunların yaşandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin bölge için ilham kaynağı olacağını söyledi.

Mübarek Kadir Gecesi'ni idrak ederken Filistin halkının zulümden kurtulması için dua ettiklerini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Ortadoğu’da çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Filistin’de yaşananlar ortada. Sadece Filistin’den söz etmiyorum. Bu gece hepimiz dualarımızda Filistin’i andık. Oradaki kardeşlerimizin o zulümden kurtulmaları için dua ettik. Suriye'deki, Rojava’daki, Yemen’deki, Libya’daki, Irak’taki durum ortada. Ciddi sorunlar var bölgede."

-Çözüm süreci-

Şimşek, çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi için herkesin bireysel sorumluğu bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Etnik ve mezhepsel sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerekiyor. Allah’a şükrediyoruz çözüm süreci sayesinde bölgemizde huzur var. Onun sayesinde çok karmaşık bir sorunu, daha çok demokrasi, hak ve özgürlük çerçevesinde çözmeye çalışıyoruz. Beşirililerin bu konudaki hassasiyeti, desteği çok önemlidir. Kardeşlik, birlikteliğimizin devamı bu sürece vereceğiniz desteğe bağlı. Bu süreç Ankara’dan görülen bir durum değil, bu istikrara bağlı. İstikrar olmadan reformlar yapılamıyor. Reformlar yapılmadan sorunlar çözülmüyor. İstikrar olunca bölgemiz her alanda ülkemiz gelişecek, güçlenecek. Bu çerçevede herkesin birey olarak önemli bir sorumluluğu var."

-"Bölge için ilham kaynağı olacağız"-

Ramazan ayında kardeşlik, birlik, beraberlik ve barış için dua edilmesini isteyen Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“İnşallah bölgede daha iyi bir ülkeye doğru gideceğiz. Etrafımızdaki olaylar bizi karamsarlığa kaptırmasın. Bölgenin bizden beklentileri var. Kendi sorunlarımızı kavga etmeden çözersek bölge için ilham kaynağı olacağız. Biz Ortadoğu’nun içişlerine karışmak istemeyiz ama nerede sıkıntılar varsa o sorunları gidermek için birlikte çalışmalıyız. Ancak böyle kardeşliğimiz pekişir bu da Beşiri’den başlar.”

Sahur programına, Şimşek’in yanı sıra Vali Azmi Çelik, Kaymakam Ayşe Şeyda Çağlar, mahalle ve köy muhtarları, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı