Maliye Bakanı Ağbal Adana'da

Maliye Bakanı Ağbal Adana'da

Bakan Ağbal:- "Biz başkalarının yaptığını yapmayacağız. Biz yalan, yanlış söylemeyeceğiz. Biz korkular üretmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece yeni, aydınlık Türkiye'nin neden yeni anayasaya ihtiyaç duyduğunu anlatacağız"- "Vatandaşların kafasında soru işaret

ADANA ( AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "Biz başkalarının yaptığını yapmayacağız. Biz yalan, yanlış söylemeyeceğiz. Biz korkular üretmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece yeni, aydınlık Türkiye'nin neden yeni anayasaya ihtiyaç duyduğunu anlatacağız." dedi

Ağbal, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sandık Yönetimleri Toplantısı'ndaki konuşmasında, 16 Nisan'ın yepyeni bir Türkiye'ye başlangıç yapacakları gün olacağını söyledi.

Seçim süresince ve seçimde teşkilatların göstereceği sıcaklık, gayret ve hizmetin her şeyin üstünde olduğun belirten Ağbal, vatandaşlara anayasa değişikliğinin ne getirdiğini anlatacaklarını, vatandaşın ortaya koyduğu sıcaklığın, güzel duyguların çok önemli olduğunu aktardı.

Bu güzel yaklaşımlar ev, sokak ve mahallelere taşınırsa 16 Nisan akşamında Adana'nın referandumda "Evet" diyeceğini ifade eden Ağbal, şöyle devam etti:

"16 Nisan Türk siyasi tarihinde belki de bana göre en önemli eşik, aşama. Son 14 yılda demokrasiyi güçlendirdik, devleti millete emanet ettik. İlk defa bu dönemde vatandaş devlette söz sahibi haline geldi. Artık Türkiye'de 'Çözülemez' denilen birçok sorunu bu dönemde birlikte çözdük. 'Aşılamaz' denilen birçok engeli bu dönemde birlikte aştık. Bu yollar kolay yollar değildi. Bu yollarda çok sıkıntı çektik. Önümüze çok engeller konuldu. Olur olmaz çok bahaneler üretildi. 'Yapamazsınız, yaptırmayız' dediler. 'İsteseniz de yaptırmayız' dediler ama bu millet ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan'ın Sayın Cumhurbaşkanımızın dava arkadaşlarına ne dedi? 'Siz devam edin. Siz devam ettikçe biz sizin her yaptığınıza evet diyeceğiz' dedi. Hep beraber dik duracağız, eğilmeyeceğiz, 16 Nisan'da 'Evet' diyeceğiz. Adanalı 15 Temmuz'da devletine, milletine, hükümetine, demokrasiye sahip çıktı. Demokrasi düşmanlarına ilk andan itibaren kırmızı kartı gösterdi. Milli iradeye 'Evet' dedi. Sözümüzün başı, ortası ve sonu 'Evet' olacak."

Ağbal, ister içeriden, ister dışarıdan ne kadar hain gelirse gelsin babalar, analar, kardeşler oldukça kimsenin sırtlarını yere getiremeyeceğini bildirdi.

- "Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan"

15 Temmuz'da sokaklara ne bilinciyle çıkıldıysa 16 Nisan'da aynı şekilde "Bismillah" diyerek sandığa gideceklerini anlatan Ağbal, şunları söyledi:

"16 Nisan'a kadar büyük bir olgunlukla birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bir referandum çalışması yapacağız. Biz başkalarının yaptığını yapmayacağız. Biz yalan, yanlış söylemeyeceğiz. Biz korkular üretmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece yeni, aydınlık Türkiye'nin neden yeni anayasaya ihtiyaç duyduğunu anlatacağız. Anlatmamız da gerekiyor. Burada teşkilat olarak bizlere önemli görevler düşüyor. Vatandaşların kafasında soru işaretleri üretmeye çalışıyorlar. Olmayan şeyleri varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Biz gideceğiz sadece ve sadece doğruları anlatacağız. Sadece bu milletin yararına olanları anlatacağız. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yapacağız. Biz ayıran olmayacağız. Biz bölen, kavga ettiren, çatıştıran olmayacağız. Biz birleştiren olacağız. Biz birlikteliği getiren olacağız. Ne diyoruz biz? 'Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan.' 16 Nisan'da da inşallah bu şuur içerisinde, bu birlik içerisinde vatandaşlarımızla beraberlik edeceğiz."

Referandum yaklaştıkça memleketin huzurunu bozmak, bu süreçte karışıklık meydana getirmek, birtakım entrikalar üretmek isteyenler olacağına işaret eden Ağbal, hep birlikte buna geçit vermeyeceklerini ve Türkiye üzerinde oynanmak isteyen bütün oyunlara karşı duracaklarını paylaştı.

Ağbal, sandık kurullarına seçimlerde çok önemli görevler düştüğüne dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Aslında seçim döneminde veya referandum döneminde tabii ki sahada vatandaşlarımıza anlatıyoruz ama o seçim sabahı geldiğinde, sandıklar kurulduğunda, insanlar akın akın sandık kurullarına geldiğinde, inanın en büyük vazifeyi yapan sandık kurullarının başındaki arkadaşlarımız, yani sizlersiniz."

Ağbal, referandumun belirleyicisinin gençler olacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :