Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu:

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu:

"(Sığınmacılara yapılan yardımlar) Türkiye, hiçbir devletin bu kadar kısa sürede, 5 yıllık kısa bir sürede yapamayacağı, gelişmiş devletlerin de yapmadığı ciddi bir kaynak ayırdı, 9 milyar dolarlık bir kaynak ayırdı"

ANKARA (AA) - Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, sığınmacılara yapılan yardımlara ilişkin, "Türkiye, hiçbir devletin bu kadar kısa sürede, 5 yıllık kısa bir sürede yapamayacağı, gelişmiş devletlerin de yapmadığı ciddi bir kaynak ayırdı, 9 milyar dolarlık bir kaynak ayırdı" dedi.

Yavilioğlu, dernek statüsünü yeni alan Duy Sesimi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Anadolu topraklarında dernek ve vakıfların hava-su gibi bir ihtiyaç olduğunu belirten Yavilioğlu, "Bu topraklarda devletin yaptıkları ile devletin dışında toplulukların yaptıkları arasında bir ahenk, bir dayanışma vardır. Son dönemlerde, dünyada küresel olarak bakıldığında Anadolu topraklarında vakıf geleneğinin köklü, derin ve o kadar kuşatıcı, kapsayıcı olduğunu görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Suriye'de yaşanan drama işaret eden Yavilioğlu, şöyle konuştu:

"Rejim orada 400 bine yakın kendi insanını öldürdü. O topraklarda rejimin düşman gördüğü, tehdit ettiği milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı ve bu bir küresel soruna dönüştü. Oradan gelen mağdur, mazlum insanlara devlet, vakıf kültürü ile yoğrulmuş insanlarıyla kucak açtı. Türkiye, hiçbir devletin bu kadar kısa sürede, 5 yıllık kısa bir sürede yapamayacağı, gelişmiş devletlerin de yapmadığı ciddi bir kaynak ayırdı, 9 milyar dolarlık bir kaynak ayırdı. Türkiye; ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa ile mukayese edildiğinde kendi gelişmişlik düzeyinde dünyada birinci sıradadır."

Vakıf, dernek ve topluluklar aracılığıyla mazlum, mağdur ve kimsesiz insanlara yardımların yapıldığını ve yapılacağını vurgulayan Yavilioğlu, Duy Sesimi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Duy Sesimi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Ebru Şahin ise ziyareti dolayısıyla Bakan Yardımcısı Yavilioğlu'na teşekkür etti.

Yaklaşık iki yıl önce yardımlara başladıklarını anlatan Şahin, geçen hafta resmi olarak dernek olduklarını ve faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti.

Üyelerini arttırarak yollarına devam edeceklerini belirten Şahin, "Topluluk olarak başladığımız günden beri din, dil, ırk gözetmeden, her kesimden insana yardım etmeye, el uzatmaya çalışan bir derneğiz" diye konuştu.

Şahin, sığınmacılara, mültecilere, mazlumlara, yetimlere, yardıma muhtaçlara yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :