Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu:

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, hem hükümeti mutlaka seçmek hem de yüzde 50 artı 1'in oyunu alma zorunluluğuyla, halkın talepleriyle örtüşen bir sistemdir"

ÇANAKKALE (AA) - Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavillioğlu, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, hem hükümeti mutlaka seçmek hem de yüzde 50 artı 1'in oyunu alma zorunluluğuyla, halkın talepleriyle örtüşen bir sistemdir." dedi.

Yavilioğlu, Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği ve halk oylaması süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de siyasal ve ekonomik anlamda istikrarın olması gerektiğini belirten Cengiz Yavilioğlu, "Bu istikrar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve anayasa değişikliği ile seçilecek hükümette bulunacaktır." diye konuştu.

Şimdiki sistemin anayasal, siyasal ve ekonomik ihtiyaçları karşılamadığını ifade eden Yavilioğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, hem hükümeti mutlaka seçmek hem de yüzde 50 artı 1'in oyunu alma zorunluluğuyla halkın talepleriyle örtüşen bir sistemdir. Halkın taleplerini karşılayacaktır. Başka türlü yaşama hakkı yoktur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bir yenilik önerdik. O yeniliğin ana teması, bizi krizlerden, kaoslardan, darbelerden kurtaracak bir sistemdir. Bu sistemin sahibi de millet olacak. Sıkıntı çıktığında başkaları müdahale edemeyecek."

Bakan Yardımcısı Yavilioğlu, medeni olmanın kendi problemlerine sahip çıkmak anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :