Mali'deki ihtiyaç sahiplerine et dağıtıldı

Mali'deki ihtiyaç sahiplerine et dağıtıldı

Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı şükür, adak ve akika kurbanlıklarının etleri, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince Mali'deki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı

BAMAKO (AA) - Batı Afrika ülkesi Mali'de hayırseverler tarafından bağışlanan şükür, adak ve akika kurbanlıkların etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Dünyanın en fakir ülkelerinden Mali'nin başkenti Bamako ile Segou'da kesilerek paketlenen kurban etleri, önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Bamako'da bazı ailelere gıda yardımı da yapan Cansuyu ekibi, gittikleri yerlerde çocuklarla yakından ilgilenip onlara şeker ve balon dağıttı.

Cansuyu İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mali'nin dünyanın en fakir ülkelerinden biri olması nedeniyle çoğu ailenin yeterince beslenemediğini söyledi.

Yorulmaz, şöyle konuştu:

"Yıl içerisinde Cansuyu Derneğimize bağışlanan adak, akika ve şükür kurban bağışlarını buralarda keserek muhtaç ailelere dağıttık. Bu yardımlar ile Kurban Bayramı dışında et yemelerine vesile oluyoruz. Açlık sadece ramazana özgü birşey değil yılın 12 ayında devam eden bir süreçtir. Dolayısıyla bizim yardımlarımız da 12 ay boyunca devam etmektedir."

- "Her ülke kendi şartlarına göre değerlendirilmeli"

Hayırseverlerin yaptığı yardımlarla Afrika'daki muhtaçların açlıklarının giderildiğini, gönüllerinin kazanıldığını, buradaki Müslümanların dualarının alındığını söyleyen Yorulmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki yardım yaptığımız kişiler Afrika şartlarına göre çok zenginler. Fakat her ülkeyi kendi şartlarına göre değerlendirmek durumundayız. Afrika'da her yıl açlıktan milyonlarca insan hayatını kaybetmektedir. Bu ölümleri kısmen engelleyebilmek için Türkiye'deki bağışçılarımızın her türlü yardımlarını buradaki Müslüman kardeşlerimize göndermelerini bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :