Mali'deki barış anlaşması

Mali'deki barış anlaşması

Fransa, bütün silahlı gruplara barış anlaşmasını imzalamaları çağrısında bulundu

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Mali'deki bütün silahlı grupları hükümetle barış anlaşmasını imzalama çağrısında bulundu.  

Fabius, yazılı açıklamasında, hükümetle bazı gruplar arasında bugün barış anlaşması imzalanmasının ''mükemmel bir haber'' olduğunu belirtti ve şu ana kadar bu anlaşmayı imzalamayan diğer silahlı gruplara da vakit geçirmeden imza atmaları çağrısında bulundu. 

Barış anlaşmasını ''dengeli ve ülke ile bölge çıkarına uygun'' olarak niteleyen Fabius, ''Bu anlaşmayı imzalayan hükümeti selamlıyorum ve ülkenin kuzeyindeki diğer silahlı gruplara da anlaşmayı onaylamaları çağrısı yapıyorum'' ifadesini kullandı.

Mali hükümeti bugün ülkenin kuzeyinde altı silahlı grupla barış anlaşması yapmıştı. İsyancı Tuareg grubu, anlaşma hakkında düşünmek için daha fazla zaman talep etmişti.

Mali’nin kuzeyi, Ocak 2012'de hükümet kuvvetleri ve Tuareg isyancıları arasında çıkan çatışmalardan sonra radikal gruplar tarafından işgal edilmişti. Çatışmalar yüzbinlerce kişinin ayaklanmasına neden olmuş, hükümet, Fransa’dan askeri yardım istemişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı