Mali'de Kurban Bayramı coşkusu

Mali'de Kurban Bayramı coşkusu

Türkiye'den çeşitli STK'lar aracılığıyla gönderilen kurbanlar, ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

BAMAKO (AA) - Kurban Bayramı, dünyanın en fakir ülkelerinden biri kabul edilen Mali'de coşkuyla kutlanıyor.

Başkent Bamako'ya 380 kilometre uzaklıktaki Sikasso şehrindeki Müslümanlar da bayram heyecanını yaşıyor.

Türkiye'den çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) aracılığıyla gönderilen hisse ve kurbanlar, buradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Sikasso şehrinin sakinlerinden İbrahim Watara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den gönderilen yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mali'nin nüfusunun büyük çoğunluğunun Müslüman olduğunu aktaran Watara, "Gençlerin önemli bir kısmı kurban organizasyonlarında yer alıyor. Malili gençler, gerçekten muhtaç oldukları için kurban organizasyonlarında çalışıyor. Zenginler kurbanlarını muhtaç olanlara dağıtır. Bu da komşuluk ilişkilerini ve kardeşlik bağlarını güçlendirmektedir." dedi.

Türkiye'ye olan sevgisini de dile getiren Watara, şunları söyledi:

"Mali halkı olarak Türkiye'deki darbe girişimini lanetliyoruz. Mali halkı kardeş Türk milletini gerçekten çok seviyor. Hatta Türkiye'de darbe girişimi olduğu zaman, bunu yapanları reddetmiş ve lanetlemiştir. Bu darbe girişimi Mali halkı tarafından asla kabul edilemezdi. Mali ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendiren en önemli şey, Türkiye'nin özellikle Kurban Bayramı ve ramazanda yaptığı desteklerle insani yardım çalışmalarıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :