Mali-Türkiye Dostluk Grubu Bursa'da

Mali-Türkiye Dostluk Grubu Bursa'da

Kente gelen 2'si kadın 8 milletvekilinden oluşan heyet, çeşitli ziyaretlerde bulundu- Mali-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Djiguine:- "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takdir ediyoruz ve onunla gurur duyuyoruz. Kendisi ülkemize

BURSA (AA) - Mali-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mahamadou Lamine Djiguine ve beraberindeki heyet, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Makamında 2'si kadın 8 milletvekilini kabul eden Vali İzzettin Küçük, kentin sosyal ve ekonomik yapısına ilişkin bilgi verdi.

Bursa'nın Türkiye'nin en güçlü tarım şehirlerden biri olduğunu belirten Küçük, "Türkiye'deki hazır ve dondurulmuş gıdanın yüzde 30'u Bursa'da üretiliyor. Turizmde de güçlüyüz. Geçen yıl 3 milyon turist ağırladık." diye konuştu.

Djiguine de Bursa'ya geldikleri için duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takdir ediyoruz ve onunla gurur duyuyoruz. Kendisi ülkemize yardım elini uzattı. Sağlık ve eğitim alanlarında iki ülke çok sayıda projeyi hayata geçirdi." ifadelerini kullandı.

Vali Küçük, Djiguine'ye çini, Djiguine de Küçük'e el yazması tablo hediye etti.

Heykel'deki tarihi binada heyeti kabul eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da belediyenin faaliyetlerini anlattı.

Aktaş, ziyaretin sonunda Djiguine'ye Bursa'nın simgelerinin bulunduğu tabloyu hediye etti.

AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye-Mali Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Emine Yavuz Gözgeç'in ev sahipliğinde kente gelen heyet, Bursa'da eğitim gören Malili öğrencilerle ve iş dünyası temsilcileriyle buluşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :