Malezya'dan yeni FETÖ gözaltıları sinyali

Malezya'dan yeni FETÖ gözaltıları sinyali

Emniyet Müdürü Ebubekir: "Emniyet ve güvenlik birinci önceliğimiz. İç veya dış her türlü tehdide karşı ülkemizi koruyacağız"

 Malezya'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üç elebaşısının yakalanmasının ardından yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

"Star Malezya" gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Malezya Emniyet Genel Müdürü Halit Ebubekir, örgütün elebaşları arasında gösterilen üç Türk vatandaşının yakalanmasının ardından yeni gözaltıların gelebileceği sinyalini verdi.

Ulusal güvenliğe tehdit olarak değerlendirilen şahısların alıkonulmasının olağan olduğunu ifade eden Halit, yeni gözaltıların ihtimal dışı olmadığını söyledi.

"Emniyet ve güvenlik birinci önceliğimiz." diyen Ebubekir, "İç veya dış her türlü tehdide karşı ülkemizi koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Malezya Emniyeti, FETÖ'nün elebaşları arasında gösterilen İsmet Özçelik'in dün akşam saatlerinde gözaltına alındığını duyurmuştu.

Özçelik, hafta içinde gözaltına alınan Turgay Karaman ve İhsan Aslan'ın ardından ülkede yakalanan üçüncü FETÖ mensubu olmuştu.

Halit, çarşamba günü yaptığı açıklamada, zanlıların ceza yasasının 130. maddesi çerçevesinde ulusal güvenliği tehdit oluşturduklarını gerekçesiyle gözaltına alındıklarını belirtmişti.

Başbakan Yardımcısı Ahmet Zahid Hamidi, Karaman ve Aslan'ın terör örgütü DEAŞ'a yardım ve yataklık şüphesiyle sorgulandıklarını, terörle mücadele birimlerinin uzun süredir telefon görüşmelerini dinlediği zanlıların Güvenlik Suçları Yasası kapsamında daha ileri soruşturma için gözaltında tutulduğunu ifade etmişti.

Karaman'ın, FETÖ ile irtibatlı bir okulda müdürlük yaptığı, Özçelik'in ise aynı okulda misafir öğretim görevlisi sıfatıyla çalıştığı belirtiliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :