Malezya'da yolsuzluk soruşturması

Malezya'da yolsuzluk soruşturması

Eski Başbakan Yardımcısı Ahmet Zahid Hamidi, yolsuzluk soruşturması kapsamında cuma günü hakim karşısına çıkacak

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya'nın eski Başbakan Yardımcısı ve muhalefetteki Birleşik Malay Ulusal Partisi (UMNO) lideri Ahmet Zahid Hamidi'nin, yolsuzluk soruşturması kapsamında yeniden sorgulanacağı bildirildi.

Malezya basınında yer alan haberlerde, eski Başbakan Yardımcısı Ahmet'in, "Akalbudi" isimli sosyal yardım kuruluşundaki fonlardan zimmetine para geçirmek suçundan cuma günü hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Mahkemenin Ahmet'e, 2014-2015 döneminde söz konusu kuruluşun fonundan 800 bin Malezya ringgitinin kendisi ve eşinin kredi kartı faturalarının ödenmesi için kullanıldığı iddialarını soracağı da haberlerde yer aldı.

Haberlerde, Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonuna (MACC) kendi rızasıyla teslim olması için mahkemeden Ahmet'e tebliğ geldiği vurgulandı.

UMNO Yüksek Şura Üyesi Lokman Nur Adam da basında yer alan haberleri doğruladı.

Söz konusu iddiaları bundan önce reddeden Ahmet, kuruluşa ait fonlardan yapılan ödemelerin, yardımcısının bir hatasından kaynaklandığını ve hatayı kendisinin düzelttiğini söylemişti.

Ahmet Zahid Hamidi, eski Başbakan Necip Rezak'ın da adının geçtiği "1Malaysia Development Bhd (1MDB)" soruşturması kapsamında daha önce 3 kez sorgulanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :