Malazgirt Zaferi'nin 945. yıl dönümü

Malazgirt Zaferi'nin 945. yıl dönümü

TBMM Başkanı Kahraman:- "Bizler Malazgirt’te 200 bin kişilik Bizans ordusunun karşısına çıkan ve bu zaferi bize armağan eden Sultan Alparslan’ın torunlarıyız"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bizler Malazgirt’te 200 bin kişilik Bizans ordusunun karşısına çıkan ve bu zaferi bize armağan eden Sultan Alparslan’ın torunlarıyız." ifadesini kullandı.

Kahraman, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin 26 Ağustos 1071'de Malazgirt'te kazandığı zafer ile tarih seyrini değiştirdiğini ve Hakk'ı üstün tutmak için İslam'ın kılıcı olduğunu Ehl-i Salib'e gösterdiğini kaydetti.

İsmail Kahraman, üzerinde beyaz kefeniyle büyük bir teslimiyet içinde ordusunun başında en önde savaşan Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan'ın, bilgi, beceri, yetenek ve üstün komutanlık dehasıyla Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olmasının yolunu açtığını belirterek, Arif Nihat Asya’nın, "Bir Cuma sabahı, semaya karşı/ Malazgirt’te elli dört bin er/ Bestelediler, en güzel marşı/ Allah-ü Ekber, Allah-ü Ekber." dizelerini anımsattı.

Mesajında, "Bizler, Malazgirt’te 200 bin kişilik Bizans ordusunun karşısına çıkan ve bu zaferi bize armağan eden Sultan Alparslan’ın torunlarıyız." ifadesine yer veren Kahraman, hürriyet ve bağımsızlığından taviz vermeden bin yıldır Anadolu'yu yurt edinen milletin, yarattığı zenginliklerle insanlığın gelişimine büyük katkıda bulunduğunu ve kurduğu devletlerle dünyada itibarlı bir yer edindiğini bildirdi.

Kahraman, mesajında şunları kaydetti:

"Gelecekteki hedeflerimiz geçmişimizde saklıdır. Halde ve atide ne yapmamız gerektiği, ecdadın bizlere bıraktığı mirasta saklıdır. Onların bıraktığı medeniyet mirasını yaşatmak ve daha ileriye götürmek en öncelikli hedefimizdir. Bu amaçla milli birliğimizi, vatanımızın bütünlüğünü korumak en önemli görevimizdir. Bu vesileyle milli varlığımıza kast eden her türlü bölücü, yıkıcı terörist faaliyetin milli bütünlüğümüzü bozmasına meydan vermeden hür ve bağımsız bir şekilde barış içinde Anadolu’da yaşamak isteyen milletimizin Malazgirt Zaferi’nin 945’inci yıl dönümünü tebrik ediyor, başta Büyük Komutan Alparslan olmak üzere, büyük zaferin tüm kahramanlarını minnet ve şükranla anıyorum.”


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :