"Malazgirt Tarih Çalıştayı" protokolü imzalandı

"Malazgirt Tarih Çalıştayı" protokolü imzalandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Özçelik:

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu arasında "Malazgirt Tarih Çalıştayı" protokolü imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki protokol imza törenine Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs katıldı.

Özçelik, törende yaptığı konuşmada, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak, Türkçenin doğru kullanımı ve Türk tarihi gibi konularda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

Protokol kapsamında ortaklaşa bilimsel araştırmalar, seminer, sempozyum, konferans, ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Özçelik, "Türkiye'nin aydınlık yarınlarının en önemli teminatı gençlerimize Türkçemizin güzel kullanımı ve tarih bilincini kazandırmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Özçelik, Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 26 Ağustos tarihinde Muş'ta tarih çalıştayı düzenleyerek ilk adımı atacaklarını sözlerine ekledi.

 Örs ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Gençlik Çalışma Projeleri" dahilinde yürütülecek sosyal ve kültürel faaliyetlere bilimsel destek vereceklerini bildirdi.

Kurum olarak ellerindeki kaynakları Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın imkanlarıyla birleştireceklerini belirten Örs, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde bölgesinin hızla yükselen siyasi ve ekonomik aktörlerinden birisi haline gelen ülkemizin yerel, milli ve evrensel değerlerinin genç kuşaklar arasında korunması ve yaşatılması, özellikle de güzel Türkçemizin gençler tarafından doğru kullanılması, Türk tarihinin, edebiyatının ve kültürünün yurt içinde ve dışında, doğru ve etkin bir şekilde tanıtılması için gerekli tedbirlerin alınması hususunda Bakanlığımıza ilgili kadrolarımız destek verecek."

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü Özçelik ve Örs tarafından imzalandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı