Malatya'daki FETÖ/PDY davası

Malatya'daki FETÖ/PDY davası

Hakkında "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma" suçundan dava açılan ve "üst rütbeli askerlerden sorumlu imam" olduğu iddia edilen eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi

MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma" suçundan dava açılan ve "üst rütbeli askerlerden sorumlu imam" olduğu iddia edilen eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu yargılanan eski İngilizce öğretmeni Ahmet Vedat Kaya ile avukatı hazır bulundu.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve Bank Asya'da hesap hareketleri bulunduğu belirlenen sanık, aleyhindeki raporları ve tanık beyanlarını kabul etmedi.

Mahkeme başkanı Hasan Çınar'ın "Hakkında üst rütbeli askerlerden sorumlu imam olduğun' iddiasına ilişkin ne diyorsun?" sorusuna sanık Kaya, iddiaları kabul etmediğini kaydetti.

Şanlıurfa'da 2010-2013 yıllarında İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığını anlatan sanık Kaya, "Aleyhimde beyanda bulunan şahısları tanımam. Daha önce emniyette verdiğim beyanım baskı altında, zorla alındı. Önceki ifademi baskı altında verdiğimden dolayı kabul etmiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :