Malatya'daki darbe girişimi davası

Malatya'daki darbe girişimi davası

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır:- "Bizim temel arzumuz halkın beklediği darbenin içerisinde yer almış herkesin yargılanması ve gereken cezaya çarptırılmasıdır"- AK Parti Malatya İl Başkanı Kahtalı:- "Şehitlerimizin bir damla kanını dahi bunların yanına

MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 24'ü tutuklu 76 kişinin yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması devam ediyor.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince, Yakınca Spor Salonu'nda görülen duruşmayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve çok sayıda partili de takip etti.

Çakır, duruşmaya verilen aranın ardından salon önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da ibret alınması gereken birçok olayın gerçekleştiğini, Türkiye'nin darbelerde çok şey kaybettiğini, darbelerin ülkeyi sürekli geriye götürdüğünü belirtti.

15 Temmuz sürecine işaret eden Çakır, "15 Temmuz, ülkemizi belki bir iç savaşa sürükleyecek büyük bir iş birliği, perde arkasında derin ilişkilerin olduğu bir süreçti. Bu sürecin bir diğer farklılığı da halkın darbelere karşı ilk defa 'dur' demeseydi. İlk defa bir Cumhurbaşkanının, hükümetin darbelerin karşısında göğüs germesiydi. 15 Temmuz'dan sonrada da ne kadar bağlantıların olduğu anlaşıldı. Ancak 15 Temmuz'u yapanlardan hesap soramazsak, hak ettikleri cezaları alamazlarsa biz bu tür darbelere her zaman maruz kalacağız. Dolayısıyla bizim temel arzumuz halkın beklediği darbenin içerisinde yer almış herkesin yargılanması ve gereken cezaya çarptırılmasıdır. Yargılama sürecinde herkesin cezasını bulabilmesi için halk iradesi gerekli." diye konuştu.

- "Hainlerin yaptıklarının yanlarına kalmayacak"

AK Parti Malatya İl Başkan Hakan Kahtalı de bütün darbelerin bir insanlık suçu olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"28 Şubat döneminde ülkemizde başta ilim sahibi olan insanları, öğretim görenleri, dini inançlarından ve tüm özgürlüklerinden kısıtlayarak mahkum edenlerin daha sonra ne hale geldikleri hep birlikte gördük. Şu an 15 Temmuz olaylarında hain kalkışmaya sebebiyet veren kişilerin yargılandığı bu mahkemede dava sürecini takip ediyoruz. Bundan sonra bir daha bu ülkede bir darbe olmaması için bütün milletimizin, ülkemize, memleketimize sahip çıkmaya ve bununla beraber Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlam duruşu ile bu tür darbecilere fırsat vermeyeceğimizi burada durarak göstermiş oluyoruz. Allah bu ülke üzerine hesabı olanların hesabını boşa çıkarsın. Darbelerin takipçisi olacağız, bu hainlerin yaptıklarının yanlarına kalmayacak şekilde şehitlerimizin bir damla kanını dahi bunların yanına bırakmadan bu tür davaları takip edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :