Malatya'da "Bağımlılığa Hayır Yürüyüşü" düzenlendi

Malatya'da "Bağımlılığa Hayır Yürüyüşü" düzenlendi

Yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık da katıldı

MALATYA (AA) - Malatya'da 70 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Bağımlılıkla Mücadele Platformunca "Bağımlılığa Hayır Yürüyüşü" düzenledi.

İnönü Caddesi'ndeki Malatya Öğretmenevi önünde bir araya gelen grup, ellerindeki dövizlerle Soykan Parkı'na kadar yürüdü. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesinin de destek verdiği yürüyüşe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldı.

Çalık, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, bugün burada devletiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle, vatandaşıyla bir arada çok önemli bir soruna "hayır" dediklerini söyledi.

Bu etkinlikle tüm Türkiye'ye seslendiklerini belirten Çalık, "Sayın Başbakanımızın başkanlığında hükümet olarak bağımlılıklara karşı, uyuşturucuya karşı mücadele için tüm Türkiye'de bir seferberlik başlatılmış vaziyette. Şu anda 8 bakanlığımızın koordinasyonunda bu yürüyor. Bu, hükümetimizin, Başbakanımızın yaptığı çalışmalar ama bugün Malatya'da sivil toplum örgütlerimizin, yerel yöneticilerimizin, Malatyamızın vermiş olduğu ses çok yüksektir ve çok güçlüdür" diye konuştu. 

Gençlerin geleceğini karartmamaları gerektiğini vurgulayan Çalık, ailelerin bu konuya çok hassasiyet göstermesi gerektiğini belirterek, "Annelere, babalara, evlatlara, öğretmenlere, bütün vatandaşlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Gençliğimizin rengini, bedenlerini ve geleceklerini soldurmayalım ve bağımlılıkla hep beraber mücadele edelim" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır da bağımlılığın aslında tüm insanlığın sorunu olduğuna dikkati çekti. Ailelerin ve toplumun bilinçlenmesi için bugün burada çok önemli bir adım atıldığını anlatan Çakır, bunu yıllarca sürecek bir mücadelenin ilk adımı olarak gördüğünü söyledi. 

Bazı gençlerin temsili kefen giydiği etkinlikte, madde bağımlılığının zararlarını anlatan gösteri sunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı