Malatya'da 5 FETÖ sanığına hapis cezası

Malatya'da 5 FETÖ sanığına hapis cezası

FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 5 sanığa, 1 yıl 8 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi

MALATYA (AA) - Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davalarda yargılanan 5 sanık, 1 yıl 8 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen davaların karar duruşmalarına, tutuklu sanık Aydan Tunceroğlu, tutuksuz sanıklar Zeynep Bulut, İbrahim Gürbak, Bilge Özcan ve A.Y ile avukatları katıldı.

Yaptıkları son savunmalarında, üzerlerine atılı suçları kabul etmeyen sanıklar, beraat talebinde bulundu.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki görüşünde, sanıkların örgütsel faaliyetlerde bulunduklarını, Bank Asya'ya para yatırdıklarını, örgüte yakın derneklerle bağlantılarının bulunduğunu ve bazılarının ByLock kullandığını belirtti.

Savcı, sanıkların, haklarındaki tanık beyanları ve kuvvetli delil durumları dikkate alınarak, cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan sanık Bulut'u 7 yıl 6 ay, Tunceroğlu ve Gürbak'ı ise 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Özcan'a "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası veren mahkeme, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan sanık A.Y'nin ise 1 yıl 8 ay 25 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanık A.Y hakkında hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, sanık Tunceroğlu'nun ise tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak, yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :