Makinedeki sihirli el  Tornacı Anne

Makinedeki sihirli el Tornacı Anne

Küçük bir dükkanda tornacılık yapmaya başlayan Tuğba Gönül, "Kadından tornacı mı olur?" diyenlere inat azimle çalışmaya devam ederek, yedek parça imalatı üzerine kurduğu fabrikanın patronu oldu

 

Tuba Gönül, "Silindir kapağını kendim üretip, ismimi dünyaya duyurmak" dedi.

Gönül Makina, 2013 yılında çıktığı  uzun yolda 1 adet torna tezgahı, CNC yatay işleme merkezi ile piyasaya kaliteli ürün işleme hizmeti vererek, ilk adımları üretim hayatına attı. Her geçen senenin verdiği tecrübe ve Ar-Ge sonuçları ile her daim kaliteli üretim yapmaya odaklanan firma, 2014 yılında ikinci yatay işleme merkezini kurarak mevcut kapasitesini 2 katına çıkardı. Kaliteli ürün yapıtı olan usta eller ve kadın titizliğiyle sürdürülebilir kaliteye ulaştı ve yapılan işlerde büyük beğeni topladı.  ‘Tornacı Anne’ lakabını alan Tuba hanım, Gönül Makine’yi Otomotiv, Tarım Sanayi ve Demir Çelik Endüstrisinin bir parçası haline getirdi. Ürün ve sektör odaklı işçilik ve kaliteyi özümseyen firma, yatay işleme merkezimize 2015 yılında yeni bir makine daha ilave etmiştir. Piyasada kendi kalitesini test edebileceği şartların olmayışından CMM  test cihazına Alarak  atölyede  2016 yılında Konya’da olmayan bir laboratuara kavuştu. Bu sebeple işlenen ve üretimi yapılan her ürünün kalite testi ve onayı sorunsuz bir şekilde müşteriye ulaşıyor.  Azim ve başarının elinden hiç bir şeyin kurtulmayacağını söyleyen Tuba Gönül, “Her yıl koyduğumuz üretim hacmi hedeflerimizi fazlasıyla tutturarak emin adımlarla yürüdüğümüz yolda, Türkiye’de bir ilki başararak Silindir Kapağı imalatını gerçekleştirdik. Yurtiçi ve Yurtdışı siparişler alarak bunların sevkiyatını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Gönül Makine olarak 2017 için en büyük hedefimiz Altay Tanklarının motorunu üretmektir”

 

 

HEDEF, ULAŞILASI EN KOLAY AMAÇTIR.

 

 Faaliyette bulunduğu sektörlerde yaptıklarını anlatan Tuğba Gönül, “Bireye ve topluma saygılı hukuka, ekonomik ve ahlaki ilkelere bağlı sağlık, emniyet ve çevreye duyarlı olup yaptığımız tüm faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirmek. Otomotiv yedek parça imalatında sektöründe Türkiye’nin Tek kadın yatay işleme operatörü ve işletmecisi olarak bayanlara örnek olmak Konya'nın bir numaralı Fason imalatçısı olmak, Türkiye geneline ve yurt dışına ihracatta ilk sıralara ulaşmaktır.  Kaliteli Hizmet ,işleme ve ölçüm kalitesiyle hep en üst seviyede olmak silindir kapağı imalatına girerek Türkiye’de ve dünya'da tek olmak başlıca hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

“ARABAMI SATIP DÜKKAN AÇTIM”

Başarılı bir iş kadını olan Tuğba Gönül, hayatta üstesinden gelinmeyecek bir zorluk olduğunu söyleyerek, “4 yıl önce eşimin hastalığından dolayı işten çıkarıldı. Artık bir işe yaramadığını söylüyordu. Eşimin bu durumu beni çok üzdü. Arabamı satıp sanayide ona torna dükkânı açtık. İlk olarak bir tornacı dükkânında çalışarak işi öğrendim. Sonra otomobilimizi 30 bin liraya satarak açtığım 100 metrekarelik bir atölyede tornacılık yapmaya başladım. Atölyedeki makineyi de taksitle almıştım. Zamanla 'tornacı Tuğba usta' diye anılmaya başlandım. İşimi hep severek yaptım. 'Kadın tornacılık mı yapar?' diyenlere kulak asmadım. Kadın olmamdan dolayı çok olumsuz tepkiler aldım. Buna karşın sektörde faaliyet gösteren birçok esnaf da bana destek oldu, moral verdi. Sektördeki esnafın desteğiyle büyük işler aldım. Azimle çalışarak kısa sürede borçlarımı ödedim ve o atölyeden çıkarak üretimimi büyük bir fabrikaya taşıdım” şeklinde konuştu. 

ÜRETİMDE KALİTE İLK ÖNCÜMÜZ

Ürettiği ürünlerle kaliteyi ön plana çıkardıklarını söyleyen Tuğba Gönül, her bir parçayı özenle ve dikkatlice işlediklerini dile getirdi. Altay Tank’ının kapağını da üretecek kapasiteye olmamız bizim bu işte ne kadar başarılı olduğumuzu gösterir. Konya Makine Fuarı’nda tüm ürünlerimizle müşterilerimizin karşısına çıkacağız” dedi.  Ahmet Ünver – Memleket