Makedonya'daki yatırım imkanları

Makedonya'daki yatırım imkanları

Manastır'da düzenlenen "Pelagonya Bölgesinde Ekonomik Kalkınmanın Geliştirilmesi" konulu konferansta, Türk iş adamlarına bölgedeki yatırım olanakları ile ilgili bilgi verildi

MANASTIR (AA) - Makedonya'nın güneyindeki Manastır kentinde düzenlenen "Pelagonya Bölgesinde Ekonomik Kalkınmanın Geliştirilmesi" konulu uluslararası konferansta, Türk iş adamlarına bölgedeki yatırım olanakları anlatıldı.

Konferansın açılışına Makedonya Yerel Yönetimler Bakanı Şiret Elezi, Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Jerry Naumoff, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Makedonya Temsilcisi Louisa Vinton, belediye başkanları, İzmirli iş adamları ve diğer davetliler katıldı.

Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Naumoff, burada yaptığı açıklamada, Pelagonya bölgesinin özellikle İzmir bölgesindeki küçük ve orta ölçekli üreticiler için "harika" bir yatırım merkezi olduğunu belirterek, "Birçok iş gezisi gerçekleştirdim. İş birliği içinde olduğumuz birçok Türk firması var. Birkaç proje gerçekleştirdik, devamı da gelecek." dedi.

Yerel Yönetimler Bakanı Elezi de konferansa İzmir bölgesinden 30'a yakın şirket temsilcisinin katıldığını ifade ederek, düzenledikleri konferans ile Pelagonya bölgesindeki ekonomik kalkınmanın geliştirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Hükümet olarak sundukları imkanlar dahilinde yeni iş alanlarının açılmasını amaçladıklarını vurgulayan Elezi, yeni iş alanları ile gençlerin istihdamının da artması temennisinde bulundu.

UNDP Makedonya Temsilcisi Vinton ise Türk iş adamları ile Pelagonya bölgesi temsilcilerini buluşturan konferansa destek vermekten memnuniyet duyduklarını dile getirerek, yıllarca bölgede çalışmalar yaptıklarını ve güçlü ortaklıklarının bulunduğunu kaydetti.

Vinton, "Biliyoruz ki bu bölge çok cazip ve yabancı yatırımcılar için oldukça cesaret verici. Ülkenin ve bölgenin karşı karşıya kaldığı zorluklar arasında sayabileceğimiz yeni iş imkanları ve yeni geçim kaynakları açısından özel sektörün gelişiminin öneminin de farkındayız." diye konuştu.

Makedonya'nın İzmir Ticaret Ataşesi Alev Süleyman da Makedonya'daki yatırım imkanlarına ilişkin yaptığı sunumda, katılımcılara ülkedeki yatırım alanları ile ilgili bilgi verdi.

Konferans kapsamında iş görüşmeleri gerçekleştirileceği de bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :