Makedonya'da TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Konseri

Makedonya'da TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Konseri

ÜSKÜP (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Gençlik Oda Orkestrası çatısı altında bir araya gelen Türk dünyasının farklı ülkelerinden...

ÜSKÜP (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Gençlik Oda Orkestrası çatısı altında bir araya gelen Türk dünyasının farklı ülkelerinden genç müzisyenler, Balkan turnesine Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten başladı.

Üsküp Büyükelçiliği iş birliğinde başkent Üsküp'teki bir otelde düzenlenen konsere, Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Azerbaycan'ın Ankara'da mukim Üsküp Büyükelçisi Faig Bagirov, Türk kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kara, yaptığı konuşmada, Türk dünyasının UNESCO'su olarak anılan TÜRKSOY'un kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinliklerle Türk halklarının kardeşliğini güçlendirmek, Türk kültürünü dünyaya tanıtmak ve gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak için çalıştığını söyledi.

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası'nın bir haftalık Balkan turnesine çıktığını anımsatan Kara, konsere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaseinov da TÜRKSOY'un kuruluşundan bu yana Türk kültür hazinesini koruma ve gelecek nesillere aktarma noktasında önemli görevler üstlendiğini aktardı.

"Müzik manevi dünyamızı yansıtan ilham kaynağımızdır." diyen Kaseinov, Balkan turnesi kapsamında Evlad-ı Fatihan topraklarında bulunmaktan son derece memnun olduklarını belirtti.

Türk cumhuriyetleri arasında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 25. yılını kutladıklarını anımsatan Kaseinov, konser ile Türk dünyasının müzik mirasının tanıtımına, kültürler arası barış, dostluk ve diyaloğun pekiştirilmesine katkı sunulacağına inandıklarını ifade etti.

Anvar Akbarov ve Mustafa Mehmandarov yönetiminde dünya klasiklerinin yanı sıra Türk dünyasından bestecilerin eserlerinin icra edildiği konser, Üsküplülerin büyük beğenisini kazandı.

İlk konserini 22 Temmuz'da Bursa'da veren orkestra, turne kapsamında 26 Temmuz'da Ohrid, 28 Temmuz'da Podgoritsa, 30 Temmuz'da Mostar ve 31 Temmuz'da Saraybosna'da, 2 Ağustos'ta da Belgrad'ta sahne alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :