Makedonya'da eski bakanlar hakkında gözaltı kararı

Makedonya'da eski bakanlar hakkında gözaltı kararı

Makedonya Özel Yetkili Savcılığınca, aralarında eski İçişleri Bakanı Jankulovska ile Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Janakieski'nin de bulunduğu 8 kişi hakkında seçimlere hile karıştırdıkları iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya Özel Yetkili Savcılığı tarafından, aralarında eski İçişleri Bakanı Gordana Jankulovska ile Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Mile Janakieski'nin de bulunduğu 8 kişi hakkında seçimlere hile karıştırdıkları iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

Ülkedeki siyasi krizi sonlandırmak üzere geçen yıl hükümet ve muhalefet temsilcilerince imzalanan Prjino Anlaşması kapsamında kurulan Özel Yetkili Savcılık, ilk icraatı olan "Titanik" kod adlı soruşturmayı başlattı.

Makedonya'nın ilk özel yetkili savcısı Katica Janeva'nın başkanlığında yürütülen soruşturmanın seçim sürecine hile karıştırmakla ilgili olduğu bildirildi.

Makedonya Özel Yetkili Savcılığında görevli Savcı Fatime Fetai, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, soruşturmanın "örgüt kurmak, oy kullanma hakkını ihlal etmek, seçmenlerin özgürlüğünü kısıtlamak, oy satın almak, seçim kampanyası fonlarını kötüye kullanmak" iddiaları kapsamında açıldığını söyledi.

Fetai, soruşturmanın aralarından eski bakanlar Jankulovska ve Janakeiski'nin de bulunduğu birçok üst düzey devlet yetkilisinin nüfuzlarını kullanarak partileri lehine seçimlere hile karıştırmak iddiasıyla başlatıldığını kaydetti.

Savcı Lençe Ristova da "Titanik" kod adlı soruşturma kapsamında, aralarında iki bakanın da bulunduğu 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını, çifte vatandaşlığı bulunan bir şüphelinin ise ülkeden kaçma riski nedeniyle gözaltına alındığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :