Makedonya'da "15 Temmuz ve Yeni Türkiye" paneli düzenlendi

Makedonya'da "15 Temmuz ve Yeni Türkiye" paneli düzenlendi

Üsküp Büyükelçisi Kara:- "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Türkiye'de olmuş olan bir hadise demek değildir ki başka bir ülkede de olmayacak. Burada bütün ülke başkanlarının, ülke politikacılarının uyanık olması gerekiyor"- "Okullara yönlendirilmiş ailele

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) tarafından "15 Temmuz ve Yeni Türkiye" konulu panel düzenlendi.

IBU eğitim binasında organize edilen panele, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'nın yanı sıra ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Kara, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi çok hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında sabahlara kadar sokaklarda olduklarını ifade etti.

Türkiye'de yaklaşık 40 yıllık bir çalışma sonucu örgütün devletin her kademesine sızdığını kaydeden Kara, "Şunu ifade etmek istiyorum, gittiğimiz her yerde Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Türkiye'de olmuş olan bir hadise demek değildir ki başka bir ülkede de olmayacak. Burada bütün ülke başkanlarının, ülke politikacılarının uyanık olması gerekiyor." dedi.

Örgütün sadece ABD'de 600'ün üzerinde okulunun olduğunu, Avrupa ülkelerinde de çok sayıda okulları olduğu anlatan Kara, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada Makedonya'da 9 tane okulunun olduğunu görüyorsunuz. Bizim burada başlatmamız gereken aslında şu, lütfen yakınlarınıza, akrabalarınıza veya o okullara yönlendirilmiş ailelere gidin uyarın arkadaşlar. Oranın bir terör yuvası olduğunu, yarın öbür gün o silahları sizlere doğrultabileceklerini lütfen ifade edin. Orası bir eğitim kurumu değil, maalesef orada terör yetiştiriliyor, maalesef ülkemize kasteden teröristleri birebir yetiştirdiler."

Siz de çok net görüyorsunuz ilkokul mezunu bir adamın planı programı değil, çok net ve aşikar bir şekilde ortada, üst bir akıl bunları yönetiyor. Aslında her birimiz kendi vatanımız, ülkemiz için mücadele vermesi gerekiyor. Net bir şekilde ifade etmek istiyorum bunlar bitmedi, bitmeyecektir de her zaman uyanık olmamız gerekiyor. Nitekim görüyorsunuz Türkiye'ye karşı çok ciddi bir yaptırım uygulanmaya başladı. Bütün Batı ülkelerinde, bütün ülkelerde sanki Türkiye'ye karşı birlik ve beraber bir dayanışma içinde saldırmak için yer arıyorlar. Bu neyi gösteriyor Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu, Türkiye milletinin çok büyük bir millet olduğunu gösteriyor ve buna karşı korkuların devam ettiğini gösteriyor."

- "Türkiye 16 Nisan ile yeni bir sürece girecek"

Panel konuşmacılarından Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, panelde 15 Temmuz'u ve sonrasını hazırlayan şartları konuşacaklarını dile getirdi.

Şen, "Asıl olarak 15 Temmuz'da ne yapmak istediklerini analitik bir şekilde sunmaya çalışacağım. Diğer taraftan bu süreç bizi yeni Türkiye'ye götürüyor, 16 Nisan'da biliyorsunuz bir halk oylaması yapılacak Türkiye'de. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerine de konuşmuş olacağız. Herkes görecek ki Türkiye 16 Nisan ile yeni bir sürece girecek. Zaten (Türkiye) içinde bulunmuş olduğu bölgenin barışı ve huzurunun teminatıdır. Çok daha güçlenerek bizi geleceğe taşıyacak inşallah." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Balkanların 'tek coğrafya' olduğunu belirten Şen, Balkanlardaki tüm ülkeler ile kardeşlik temelinde ilişkiler geliştirdiklerini ve bunu daha da ileri boyutlara taşımaları gerektiğini söyledi.

Programda katılımcılara Anadolu Ajansının (AA) Üsküp Ofisi tarafından 300'ün üzerinde "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı dağıtıldı. Program kapsamında ayrıca AA'nın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini gösteren fotoğraflarının yer aldığı sergi katılımcılara sunuldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :