Makedonya Meclisindeki olaylar

Makedonya Meclisindeki olaylar

Mahkeme, 27 Nisan gecesi Mecliste yaşanan olaylara karışan 9 kişi hakkında şartlı tahliye kararı verdi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya Meclisinde 27 Nisan'da yaşanan ve aralarında milletvekilleri, basın mensupları ve polislerin de bulunduğu yüze yakın insanın yaralandığı olaylara karışan 9 kişi hakkında şartlı tahliye kararı verildi.

Üsküp Mahkemesinde görülen davada, "resmi bir kişinin işini yerine getirmesine engel olan kalabalığa katılmak" suçundan yargılanan 9 kişi, suçlarını kabul etmelerinin ardından şartlı tahliye edildi.

Karara göre, sanıklardan biri aynı suçu beş yıl içinde tekrarlaması durumunda 1,5 yıl, diğer sekizi ise aynı suçu 1,5 yıl içinde tekrarlaması durumunda 6 ay hapse mahkum edilecek.

Öte yandan bir grup vatandaş ise davanın görüldüğü mahkeme önünde toplanarak sanıklara destek verdi.

Mecliste yaşanan olaylara karışan toplam 30 sanığın bulunduğu davanın ilk duruşması 18 Mayıs'ta yapılmış ancak duruşma bugüne ertelenmişti.

Demokratik Bütünleşme Birliği (BDI) Arnavut kökenli Milletvekili Talat Caferi'nin meclis başkanlığına seçilmesi üzerine olaylar çıkmış, Meclise giren maskeli bir grup, milletvekillerini ve basın mensuplarını rehin almıştı. Olaylarda aralarında milletvekili, basın mensupları ve polislerin bulunduğu yüze yakın insan yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :