Makedon askerlerin Türkçe ilgisi

Makedon askerlerin Türkçe ilgisi

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde Türkçe öğrenen Makedonya Silahlı Kuvvetleri personeline sertifikaları takdim edildi

ÜSKÜP (AA) - Üsküp Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde Türkçe öğrenen Makedonya Silahlı Kuvvetleri personeline sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen törene Makedonya Savunma Bakanı Zoran Yolevski, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Muhamed Ratsay ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Askeri Ataşe Vekili Yarbay Hasan Filiz katıldı.

Savunma Bakanı Yolevski, burada yaptığı açıklamada, askeri personele ve bakanlık çalışanlarına verilen Türkçe kursları için teşekkür ederek, Makedonya ile Türkiye arasında, özellikle savunma alanındaki işbirliğini mükemmel olarak nitelendirdi.

Makedonyalı subay ve askerlerin Türkiye'deki eğitimlere katıldıklarını anımsatan Yolevski, "Türkçenin öğrenilmesiyle yeni eğitim ve işbirliği kapıları açılıyor. Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'ndaki Türk Birliğinin bünyesinde bulunan subaylarımız var. Türkçe bilmeleri görevlerini daha iyi yerine getirmelerinde yardımcı olacaktır." dedi.

Yolevski, dil öğrenmenin iki ülke ordusu arasındaki ilişki ve işbirliğini güçlendireceğini belirterek, Türkiye'nin Makedonya'ya her alanda desteğini esirgemediğini aktardı.

Türkçe kursunun Türkiye'nin kendilerine sunduğu yardımlardan sadece biri olduğuna dikkati çeken Yolevski, "Türkiye aynı zamanda, NATO'ya entegrasyon yolunda cömert, tam ve koşulsuz destek sunmakta." diye konuştu.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz da Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) de her alanda Makedonya'ya destek olduğunu belirterek, "Biz de Yunus Emre Enstitüsü olarak Türkçe eğitimi alanında bu desteği veriyoruz." dedi.

Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan Makedon askerlerden Dragan Mitev de Türkçe öğrenmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, kendisine destek olan başta Türkçe öğretmeni olmak üzere, tüm enstitü personeline teşekkür etti.

Törende, 6 aylık Türkçe kursunu tamamlayan sekiz askeri personele sertifikaları dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :