Makaralı yayın kral ve kraliçesi

Makaralı yayın kral ve kraliçesi

Okçulukta 8 sporcunun katılımıyla ilk kez düzenlenen Türkiye Kupası Finalleri'nde makaralı yay kadınlarda Yeşim Bostan, erkeklerde ise Demir Elmaağaçlı ilk sırada yer aldı - Milli okçu Yeşim Bostan:"Hedefim dünyanın en iyi 3 okçusundan biri olmak, buna ço


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Okçulukta bu sene en iyi derece yapan 8 sporcunun katılımıyla ilk kez düzenlenen Türkiye Kupası Finalleri'nde makaralı yay kadınlarda Yeşim Bostan, erkeklerde ise Demir Elmaağaçlı ilk sırayı elde etti.

Yeşim Bostan, organizasyonun yarı finalinde Sevim Yıldır'ı, finalde de Aleyna Akçınar'ı yenerek birinciliğe ulaştı.

Dünya sıralamasında 6. durumda bulunan Muğla Gençlik ve Spor Kulübü okçusu Yeşim Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası Finalleri'nde altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bu tür yarışların tecrübesini artırma yolunda önemli olduğunu kaydeden milli okçu, "Hedefim dünyanın en iyi 3 okçusundan biri olmak, buna çok yaklaştım. Bu yüzden her yarışmayı, buna giden yolda bir aşama olarak görüyorum. Elde ettiğim her başarı beni hedefime biraz daha yaklaştırıyor. Bundan sonra amacım başarımı, istikrarımı devam ettirip hedeflediğim yere ulaşmak." ifadelerini kullandı.

Yeşim Bostan, okçuluğun Türkiye'de gelişmesinin çok güzel bir şey olduğunu belirterek, "Uluslararası platformda adımız duyulmaya başladı. Bizden daha çok bahsedilmeye başlandı ki okçuluk bizim ata sporumuz. Olmamız gereken yer zirve, bunun için elimizden geleni yapacağız. Türkiye'yi uzun bir sürede zirvede götüreceğimize eminim." dedi.


- Hedef dünya sıralamasında birincilik


Dünya sıralamasında 3. basamakta yer alan Karşıyaka Belediyesporlu Demir Elmaağaçlı ise Türkiye Kupası Finalleri'nde Süleyman Araz'ı yenerek birincilik kürsüsüne çıktı.

İlk kez düzenlenen organizasyonda birinci olmasının çok anlamlı olduğunu kaydeden Demir Elmaağaçlı, bu başarıyı Karşıyaka'da gerçekleştirmenin de ayrı bir özelliğinin bulunduğunu kaydetti.

Milli sporcu, madalyalar kazanmaya devam etmek istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Dünya sıralamasında zirvede yer almak istiyorum. Şu an üçüncüyüm. Dünya şampiyonluğum var ama hedefim sıralamada birinciliğe ulaşmak. Genel sıralamada ikinciliğe kadar çıkmıştım. Önümüzdeki dönemde bu hedefimi gerçekleştirmek istiyorum. Son dönemde okçulukta disiplinli ve sistemli bir şekilde çalışıyoruz. Bu sistemli çalışmanın yanı sıra destekler de çok fazla. Önümüzdeki dönemde daha başarılı olacağımıza inanıyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :