Mahsur kalan yavru balıklar kurtarıldı

Mahsur kalan yavru balıklar kurtarıldı

Beyşehir'deki Altınapa Baraj Gölü’nün sularının çekilmesi sonucu oluşan su birikintilerinde mahsur kalan binlerce yavru balık, amatör olta avcıları tarafından telef olmaktan kurtarıldı

Konya-Beyşehir karayolu üzerinde bulunan Altınapa Baraj Gölü'nde suların çekilmesi sonucu oluşan küçük su birikintilerinde binlerce değişik türdeki yavru balığın mahsur kaldığının bildirilmesi üzerine Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu yetkilileri, ilgili kurumlarla da istişare ederek gönüllü olta avcıları ile birlikte bir çalışma başlattı.

resim4567.jpg

mahsur-kalan-yavru-baliklar-kurtarildi-(3).jpg

mahsur-kalan-yavru-baliklar-kurtarildi-(4).jpg

Balıkların telef olmaması için gecenin karanlığında yola çıkarak baraj gölüne gelen olta avcılarından oluşan gönüllüler, derinliği yer yer 3-4, bazen de 10-15 santim arasında değişik küçük su birikintilerinde çok sayıda yavru sudak, sazan ve kadife balıkları ile karşılaştı.

mahsur-kalan-yavru-baliklar-kurtarildi-(5).jpg

resim7563.jpg

mahsur-kalan-yavru-baliklar-kurtarildi-(7).jpg

Gönüllüler, üç gün boyunca süren çalışmanın ardından kepçe ve yemlik ağların yanısıra el yardımıyla da su birikintilerinden topladıkları yavru balıkları, göl sularına tekrar bırakarak telef olmalarını engelledi. Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, baraj çevresinde balıkların kurtarılması için gönülü ekibin 3 gün boyunca çalıştığını belirterek, şunları kaydetti: "Baraj gölü çevresinde bulunan su birikintilerinde çok yavru balığın mahsur olduğunu tesbit ettik. Yaptığımız çalışmalarla tahminimiz 100 bine yakın bir yavru balığı kurtarmış olduğumuzu düşünüyoruz. Çalışmalarımız hepsinin de kurtarılmasına kadar devam edecek. Çalışmalara katılan gönüllülerimize onbinlerce yavru balığı telef olmaktan kurtardığı, bu azimli ve takdir edilecek duyarlılığından ötürü de teşekkür ediyorum."

mahsur-kalan-yavru-baliklar-kurtarildi-(8).jpg