Mahkumlardan manda yetiştiriciliğine destek

Mahkumlardan manda yetiştiriciliğine destek

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda oluşturulan özel göletler ile Tunca Nehri kıyısına salınan manda sürüleri, belgesellik görüntüler sunuyor- Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Savran:- "Amacımız bölgede manda yetiştiriciliğini teşvik etmek, manda üretimini geli

EDİRNE (AA) - HAKAN ŞAHİN - Edirne'de açık ceza infaz kurumunda yetiştirilen mandalar, bölgenin hayvan ve hayvan ürünü çeşitliliğine katkı sağlıyor.

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkumlar, manda yetiştiriciliği yaparak hayvancılığın gelişmesine katkı sağlıyor. Yaklaşık bin 240 hükümlü barındıran kurumda üretilen et, süt, bal, peynir, yoğurt, ekmek, yumurta, pirinç, unlu gıdalar, meyve ve sebzeyle çok sayıda kamu kuruluşu ile cezaevinin ihtiyacı karşılanıyor.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık kolunda ise 45 hükümlü çalışıyor. Üretilen süt, sucuk, kavurma, peynir, kaşar peyniri ile et ürünleri satış mağazaları aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor.

Mahkumlar, pek çok iş kolunun yanı sıra manda yetiştiriciliği ve ırkın gelişmesine önemli katkılar sağıyor.

Cezaevinin meralarında oluşturulan özel göletler ile Tunca Nehri kıyısına salınan manda sürüleri, yeşil meralarda belgesellik görüntüler veriyor.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun yaklaşık 73 yıldır hizmet verdiğini söyledi.

Hükümlülerin atölyelerde çalışarak hem zamanlarını verimli geçirdiklerini hem de üretime katkıda bulunduklarını anlatan Savran, hükümlülerin ceza evinden çıktıklarında meslek sahibi olduklarını vurguladı.

Cezaevinde 7 hükümlünün manda bakımı ile ilgilendiğini aktaran Savran, "Yenidoğan yavrularla birlikte 209 manda bulunuyor. Mandalar günlük 50-60 kilogram arası süt veriyor. Sütlerin büyük bir kısmını manda yavruları içiyor. Kalan sütlerde kurumun mağazalarında vatandaşlara satılıyor. Amacımız bölgede manda yetiştiriciliğini teşvik etmek, manda üretimini geliştirmek ve ekonomiye katkı sağlamak." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :