Mahkumlar elektrikli bisiklet üretti

Mahkumlar elektrikli bisiklet üretti

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin ürettiği yerli elektrikli bisiklet ile golf aracı "çevre dostu" özellik taşıyor - İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Kamer:- "Üretilen araçlarımızı cezaevlerimizde yük ve personel taşımada kullanıyoruz. Böylece

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Niğde'de açık cezaevinde kalan hükümlüler, çevre dostu elektrikli bisiklet ile golf aracı üretti.

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997'de kurulan iş yurtlarında 180 farklı alanda hükümlülere meslek eğitimi verildiğini ifade etti.

Meslek sahibi olmayanların iş edinmelerini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, birçok alanda verilen eğitimlerin ardından hükümlülerin üretime katıldığını aktaran Kamer, bu kapsamda yerli elektrikli bisiklet ve golf aracı üretmeye başladıklarını anlattı.

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Niğde Üniversitesinin iş birliğiyle başlatılan proje ile 1 golf aracı, 14 elektrik bisiklet ürettiklerini kaydeden Kamer, araçların cezaevleri içerisinde kullanımına geçildiğini bildirdi.

Kamer, "Amacımız çevre dostu araçları ülkemize kazandırmaktı. Bu kapsamda yaptığımız çalışmaları tamamladık. Artık cezaevlerinde kalan hükümlüler elektrik ve güneş enerjisiyle çalışabilen araçlar üretiyor." ifadelerini kullandı.

- "Araçlar elektrik ve güneş enerjisiyle çalışıyor"

Golf aracının hem elektrik hem de güneş enerjisiyle çalışabilme özelliğine sahip olduğunu ifade eden Kamer, en fazla 70 kilometre hızla gidebilen elektrikli bisikletlerin ise 400 kiloya kadar yük taşıyabildiğini dile getirdi.

Araçların geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Kamer, "Üretilen araçlarımızı cezaevlerimizde yük ve personel taşımada kullanıyoruz. Böylece bu araçlarımızı denemiş ve geliştirilmesi için de kontroller yapmış oluyoruz. Çevre dostu çalışmalarla hem kamuya hem de özel sektöre örnek olmayı amaçlıyoruz. Bu tür çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :