Mahkeme kayyum yanlışından döndü! Kızılay yönetimi görevinin başında...

Mahkeme kayyum yanlışından döndü! Kızılay yönetimi görevinin başında...

Ankara 9 Sulh Hukuk Mahkemesi 2017-1906 esas-2018-2128 karar sayılı gerekçeli kararında dernek yönetiminin herhangi bir suiistimalinin ve görevi kötüye kullanma iddiasının bulunmadığını vurguladı.

Kızılay Hukuk Müşavirliğinin gerekçeli karardaki tedbire itirazını haklı gören Ankara 9 Sulh Hukuk Mahkemesi ek kararla önceki kararını düzelterek verilen o kararın olağanüstü genel kurul yapılmasına yönelik olduğunu belirttti ve Kızılay yönetiminin görevinin başında olduğunu ifade etti.

Tereddütleri gidererek telafisi mümkün olmayan zararların önüne geçme adına bu kararın verildiğinin altının çizildiği düzeltme kararında mahkeme, Olağanüstü Kongre için üç kişinin görevlendirilmesini tüm yargılama süreçleri kesinleşinceye kadar erteledi.

Verilen karar ile birlikte artık Kızılay’a tüm yargılama süreçleri bitinceye kadar fiilen bir kayyum heyetinin gelmesi hukuken mümkün değil.

Kızılay'ın üst mahkeme nezdinde kararın esastan düzeltilmesine yönelik itiraz sürecinin ise  devam ettiği ifade edildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık kararı sosyal medya hesabından yaptığı "Ankara 9.Sulh Hukuk Mahkemesi hatalı Kayyum kararını düzeltti, böylece telafisi mümkün olmayan bir hatadan dönülmüş oldu. Bu süreçte Kızılayın yanında duran, bize güvenen ve destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. İyiler kazanacak!" paylaşımı ile duyurdu.