Mahkeme başkanından FETÖ sanığına "himmet" çıkışı

Mahkeme başkanından FETÖ sanığına "himmet" çıkışı

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 486 sanığın yargılanmasına devam edildi- Mahkeme başkanı, örgütün haberleşme programı "ByLock"u yüklediğini fakat bu programdan örgütsel bir faaliyet gerçekleştirmediğini savunan tutuksuz sa

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 179'u tutuklu 486 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Meram ilçesinde özel hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan Ömer H. FETÖ'nün Konya il yapılanmasında büyük bölge muhasebeciliğiyle görev aldığını kabul etti. 2010'da örgüte ait dershanelerde çalışmaya başladığını belirten Ömer H, "2013-2014 yılları arasında büyük bölge muhasebeciliği yaptım. Eyalet muhasebecisine bağlı olarak görev yapıyor, halk dilinde 'çantacı' denebilecek tabirle sadece büyük bölge imamından aldığım parayı eyalet muhasebecisine teslim ediyordum. Yani ayak işleri yapıyordum." diye konuştu.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığını itiraf eden Ömer H, "Bu program üzerinden yaptığım haberleşmeler örgütsel içerikli değildi." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ömer H'ye "Örgüt için yaptığın para toplamak değil miydi zaten? 'Tanzanya'ya su kuyusu yapacağız’ şeklinde görüşmeler yapıp para toplamıyor muydunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Ömer H. de esnaftan para, himmet toplamadığını, örgüt mensuplarıyla gündelik yaşantıya dair yazışmalar yaptığını öne sürdü.

Sanık, esnaftan himmet adı altında örgüt için finans sağlayanların muhasebeciler olduğunu, kendisinin büyük bölge muhasebecisi olarak kurye gibi taşıyıcılık yaptığını savundu.

Örgütteki görevinden 2004'te ayrıldığını ve bağlantısını kopardığını söyleyen Ömer H. sosyal medya hesabında yaptığı terörist elebaşısı Fetullah Gülen lehine paylaşımları için, "O sıralarda örgütte çalıştığımız için niyetlerini tam olarak anlayamıyorduk. O yüzden, bu içerikleri ben hazırlamadım ama başkasına ait bu gönderileri beğenerek, paylaştım." ifadesini kullandı.

Tutuksuz sanıklardan, ilgili iddianamede bölge lise talebe mesullüğü yaptığı belirtilen Lütfi D. de örgütle 2009'da üniversite sınavlarına hazırlanırken dershanede tanıştığını söyledi.

Örgüte ait ev veya yurtlarda kalmadığını dile getiren Lütfi D, örgüt evlerinde kalan öğrencilere ders verdiğini, lise talebe mesullüğü yaptığını kabul etti.

"Ne yaptıysam dini ve milli duygularla yaptım." diyen Lütfi D. 17-25 Aralık'tan sonra yapının gerçek niyetini anlayarak FETÖ'yle bağlantısını kestiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :