"Mahallenin çocukları" her sabah yolunu gözlüyor

"Mahallenin çocukları" her sabah yolunu gözlüyor

Marmaris'te yaşayan veteriner hekim Behçet Düzgün, her gün sokağındaki 20'den fazla kediyi besliyor- Düzgün, "Mahallenin çocukları" dediği kedilerin tedavileriyle de ilgileniyor

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan veteriner hekim Behçet Düzgün, son 5 yıldır sokak kedilerini besliyor.

Her sabah Hatipirimi Mahallesi 139 Sokak'taki kedileri besleyen 51 yaşındaki Düzgün, hayvanlardan kazandığını yine hayvanlara vermekte oldukça cömert davranıyor. Mahallesindeki sokak kedilerini beslemekle kalmayıp tedavileriyle de ilgilenen Behçet Düzgün, gözü gibi baktığı kedileri "Mahallenin çocukları" diye nitelendiriyor.

Veteriner Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinin de sokak kedilerini sevdiğini ve zaman zaman beslediklerini söyledi.

Kedilerin yıllardır aynı sokakta yaşadığını belirten Behçet Düzgün, kısırlaştırdığı hayvanlar arasında engelliler de olduğuna işaret etti.

Kedilere her gün saat 08.00'de mama verdiğini anlatan Düzgün, hayvanların ev kedisi kadar bakımlı olduklarına dikkati çekti.

Bazı sabahlar iş yerinin önüne geldiğinde kapının önünde fareler bulduğunu da anlatan Behçet Düzgün, "Fareleri yakalıyorlar kapının önüne koyuyorlar. 'Biz bakın işe de yarıyoruz' der gibi." dedi.

Düzgün, bazı müşterilerinin de "Parasını biz verelim, bizim yerimize de kedilere yem verin." dediklerini belirterek, "Askıda ekmek gibi bir şey bizde de askıda mama oluyor burada. Bugün 20 kedi var ama bazen 35-40 kedi oluyor. Yazın restoran ve oteller açılınca sayıları azalıyor. Başka işletmelerden de yemek yiyebiliyorlar sanırım." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :