Mahalleler turnuvada buluştu

Mahalleler turnuvada buluştu

Meram Belediyesi tarafından 2.’si düzenlenen Mahalleler arası Futbol Turnuvası, Meram Belediyesi meclis üyesi ve müdürlerinin, mahalle muhtarlarıyla yaptığı dostluk karşılaşmasıyla başladı.

 21 mahalleden 21 takımın ter dökeceği turnuvanın açılışına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram İlçe Emniyet Müdürü Hasan Fatih Anamur, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran ve Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş katıldı.

“GENÇLERE YÖNELİK FAALİYETLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, geçtiğimiz yıl düzenledikleri mahalleler arası futbol turnuvasının bu yıl 2.’sini düzenlediklerini ifade ederken “Bu turnuvayı geleneksel hale getirerek mahalleler arasında birlik beraberliği güçlendirmek istiyoruz. Belediye olarak bizler birçok çalışmayı yürütürken özellikle gençlerimize yönelik olarak düzenlediğimiz faaliyetlere özel bir önem veriyoruz. Gençliğimiz bizim geleceğimiz ve geleceğimizin zihinsel ve fiziki anlamda sağlıklı yetişmesi için yerel yönetimler olarak gereğini yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda sağlıklı spor alanlarını onlara hazırlama gayretindeyiz. Bölgemizde yeni spor kompleksleri ve spor alanları için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

3-180.jpg5-086.jpg7-058.jpg

“SPOR, DOSTLUK VE KARDEŞLİKTİR”

Başkan Toru, sporun sağlıklı yaşama olan katkısının yanı sıra birlik ve beraberlik ile kardeşlik duygularının artmasına neden olduğunu belirtirken “Bu yıl da turnuvaya katılan takımlarımızın yine centilmence mücadele ederek sporun güzelliklerini ve heyecanını yaşatacaklarından şüphem yok. Geçtiğimiz yıl takım sayısı 16 iken bu yıl daha fazla mahallemiz katıldı ve 24 oldu. Bu da mahallelerimizin spora olan ilgisini gösteriyor. Turnuva sonunda da kazanan takımımıza sürpriz hediyelerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Meram Belediyesi meclis üyeleri ve müdürlerinin oluşturduğu takım ile mahalle muhtarlarının karşılaştığı maçla turnuva başlarken, Meclis Üyeleri ve Müdürlerin takımı karşılaşmayı 3-1 kazandı.  Spor Servisi